Amerikanci prešli na letnje računanje vremena, ni njima više nije do pomeranja kazaljki

U dva sata ujutru je u većini delova SAD vreme pomereno za jedan sat unapred, što znači da je počelo letnje računanje vremena, a ova promena će trajati do 5. novembra.
Amerikanci prešli na letnje računanje vremena, ni njima više nije do pomeranja kazaljki
Foto: Pixabay
Promena računanja vremena se ne odnosi na Havaje, veći deo Arizone, kao ni na američke teritorije Portoriko, Devičanska ostrva, Američku Samou, Guam i Severna Marijanska ostrva u kojima je standard zimsko računanje vremena, prenosi Glas Amerike.
U martu 2022. godine američki Senat je jednoglasno prihvatio letnje računanje vremena kao standard.
Predstavnički dom, međutim, o tome nikada nije glasao u prošlom sazivu Kongresa.
 
Prema anketi Asošiejted presa i NORC Centra za istraživanje javnih poslova iz oktobra 2021. godine, većina od 1.038 ispitanih Amerikanaca želi da se prestane sa pomeranjem sata dvaput godišnje.
 
Zimsko računanje vremena preferira 43 odsto anketiranih osoba, letnje 32 odsto anketiranih, a samo 25 odsto ljudi želi da se sat i nadalje pomera dva puta godišnje.
  • Milan 993

    21.03.2023 16:43
    Zimsko vreme
    Ostaviti trajno zimsko računanje vremena,kako je bilo nekad!!
  • Ivan

    14.03.2023 20:35
    Leto
    Treba ostaviti letnje računanje vremena kao trajno. Po trajnom zimskom leti bi svanjivalo u 3 ujutru,što nema veze sa prirodnim računanjem,to bi više bilo menjanje dana za noć a ja nikad ne bih menjao dan za noć. Toliko
  • niko

    14.03.2023 07:47
    Ja nisam za pomeranje sata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin