Nagrada Karlo Veliki ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom

Ukrajinski narod se bori za slobodu i evropske vrednosti, izjavila je u Ahenu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na ceremoniji dodele nagrade Karlo Veliki ukrajinskom predsedniku.

"Predsednik Volodimir Zelenski i narod Ukrajine bore se za vrednosti i za dužnost koju ova nagrada oličava", rekla je ona.

Nagrada Karlo Veliki se dodeljuje za doprinos evropskom jedinstvu.
Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je u Ahenu da je Ukrajina deo evropske porodice.
 
Pre posete Berlinu, ukrajinskog predsednika su u subotu u Rimu primili italijanski zvaničnici i u Vatikanu poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja.
  • Vule

    15.05.2023 15:57
    Slatko, nagrada za evropske vrednosti nosi ime po vladaru koji je ozbiljnim ratovima sirio iste po evropi, ukljucujuci i na slovene
    Svaka slicnost je namerna.
  • 1312

    15.05.2023 01:22
    poznati svirac se uhvatio za kartu vatikan ko pokemoni, malo svirao orgulje sa svojim vestinama i nastavio dalje.....svet se menja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin