VIDEO: Policajac u BiH iskače iz žbunja s radarom i zaustavlja automobil - usledile burne reakcije

Na TikToku je objavljen video koji pokazuje sarajevskog saobraćajnog policajca koji zaustavlja automobile, ali tako da istrčava iz žbunja na glavni gradski kolovoz.
Video je objavio portal Crna hronika, a mnogi korisnici društvenih mreža su rad policajca ocenili neprimerenim.
Policajac je snimljen u sarajevskom naselju Stup. Na snimku se vidi da policajac u jednoj ruci drži uređaj za merenje brzine, dok drugom rukom pokazuje da vozilo treba da se zaustavi.
Kako navodi Klix, građani su policajčev način rada ocenili neprofesionalnim i smatraju da je tako ugrozio svoju, ali i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
 
Na snimak je reagovao i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo iz Naše stranke (NS) Redžo Lemezan. Poručio je da policija mora biti autoritet u svakom smislu te reči.
 
"Ovo mi više liči na skrivenu kameru nego na ozbiljan preventivno-represivni rad. Ovakvom kontrolom vozača ugrožava se sigurnost svih učesnika u saobraćaju i ovakav rad nije dostojan policijske uniforme", komentarisao je Lemezan, prenosi Klix.
 
@crnahronikainfo

Policajac u Sarajevu se sakrije u žbunj te slika vozače... vaš komentar?

♬ original sound - CRNA Hronika
 
Sindikat policijskih službenika reagovao je na snimak policajca u Sarajevu, a reagovali su i na komentar poslanika Lemezana. Poručili su da je Lemezanov stav podrugljiv i da njime narušava već oštećeni ugled policijskih službenika na terenu i da neće komentarisati dostojnost funkcije koju obavlja Lemezan.
 
Naveli su da nisu primetili da su nadležni preduzeli dodatne mere radi podizanja profesionalnog dostojanstva jer, kako kažu, policijski službenici su i dalje bez osnovne opreme za rad. Takođe su se osvrnuli na činjenicu da je policajac zaustavljao vozila iz zelenog pojasa tramvajske staze, na kojem se nalazi nisko rastinje.
 
"Sviđalo se to nekome ili ne, ti policajci koji 'istrčavaju iz žbunja' upravo uklanjaju one koji ugrožavaju živote građana Sarajeva. I da, kome to smeta? Ne valja kada se radi prekomerno, ne valja kada se radi s nedovoljnim brojem izvršilaca preventivno-represivnih mera", kažu u sindikatu, piše Klix.
Sindikat policijskih službenika i državnih službenika Kantona Sarajevo nije se izjasnio o tome da li je policajac pravilno postupio. Neosporno je da je zaustavljao vozilo, ali problematičan je način na koji je to učinio. Sindikat je takođe uputio poruku građanima Sarajeva.
 
"Sramota i neka vam je na čast, uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi građani koji ste 'zgroženi' ovakvim postupkom policajca koji u najmanju ruku rizikuje svoj život, dajući poslednji atom snage da se obračuna s hohštaplerima za volanom kako bi vama stvorio bolji životni ambijent", naveo je sindikat.
 
Saopštili su da daju punu podršku kolegama u profesionalnom radu, piše Klix.
  • e

    08.06.2023 00:14
    U Zrenjaninu
    je jedan tako iz kukuruza istrcao i snimio me....I ja platio kaznu....
  • Desilo se

    07.06.2023 19:18
    Pre 10-ak godina nedaleko od Subotice je jedan mladi saobraćajac tako poginuo, iskočio sa radarom po magli iz žbunja, vozač ga je zgazio na licu mesta.
  • CISTAC

    07.06.2023 17:47
    A sta to do sad nismo znali pa sad burne reakcije na ovakve pandure?! A u Srbiji ih nema? Pa jrdino u srbiji te salece i popicija i saobracajna policija,jedino u srbiji su napravili policijske punktove na naplatnim rampama i mesetare jer nema ko da im zabrani,jerino u srbiji te zaustavljaju gde god stignu bez za yo obezbedjenog mesta,ometaju druge ucesnike u saobracaju i td...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin