Koji automobili se najčešće kvare?

Organizacija potrošača i korisnika (OCU) svake godine objavljuje izveštaj u kojem otkriva marke s najpouzdanijim i najmanje pouzdanim automobilima na tržištu.
Koji automobili se najčešće kvare?
Foto: Pixabay
Na bazi ovih podataka možemo otkriti koja je do sada najnepouzdanija marka automobila i s najviše kvarova u Evropi.
Izveštaj se bazira na istraživanju 52.430 vozača u pet evropskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na lestvici pouzdanosti iz godine u godinu.
Studija OCU otkriva da Lexus (95 bodova), Subaru (93 boda) i Toyota (91 bod) zauzimaju prva tri mesta na listi najpouzdanijih marki, a slede ih Mitsubishi (4), Kia (5), Suzuki (6), Hyundai (7), Honda (8) i Mazda (9).
 
Time su, naravno, na drugom mestu evropski proizvođači, čija je najpouzdanija marka, prema ovom izveštaju, Seat koji zauzima 10. poziciju. Bodovno izjednačena je Dacia, a slede Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini, koji zaokružuju top 20.
 
Na drugom kraju liste, na poslednjih šest pozicija s ocenom jednakom ili manjom od 68 bodova, nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo. Konačno, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Evropi, prema izveštaju koje je objavio OCU, jeste Tesla, sa samo 60 bodova od ukupno 100.
Prema izveštaju OCU-a, najčešći kvarovi koje su automobili imali u 2022. su električni kvarovi (17 odsto), kočioni sistem (13 odsto), elektronika (osam odsto), upravljanje i amortizacija (sedam odsto), motor (osam odsto) i klima uređaj (šest odsto).
 
Konačno, prema OCU-u, benzinski hibridi su automobili koji se najmanje kvare. U ovu kategoriju je uključeno do 10 modela koji prelaze 95 bodova pouzdanosti. Među svima njima se ističu Lexus IS iz 2013, Toyota Corolla iz 2018. i Toyota RAV4 iz 2013-2018.
  • C

    17.07.2023 09:28
    C
    Svaki koji je stariji od 5 godina da nepisem o 10 20 godina starosti! Jednostavno koliko god ga odrzavao sve ima svoj rok trajanja! Od babe devojka nebiva niti ce biti...problem je sto smo siromasan narod i vecina nemoze priustiti nove Atomobile i tako se tesimo moj Auto itd!!! Ono sto mi vozimo u EU nije vise na drovima od 2021 godine!!!
  • Najčešće se

    16.07.2023 22:24
    Kvari
    Onaj automobil o kojem se uopšte ne vodi računa, služe vam kao komad gvožđa i održavate ga poput kontejnera. Te priče, alfa, opel, fiat ovo ono, jeste, zato što je niža klasa automobila, u odnosu na audi, bmw ili mercedes. Održavaj i bentli kao kantu, tako ce te i služiti. Čuvajte svoja kola, koliko god da ste ih platili.
  • Haha

    16.07.2023 22:05
    Pusti ti te priče
    Nešto je fiši u tom izveštaju kad o Opelu nema ni reči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin