FOTO: Ajfelova kula zatvorena zbog štrajka, na dan kada je preminuo njen tvorac

Ajfelova kula je zatvorena zbog štrajka jednog broja zaposlenih, objavljeno je sajtu čuvene pariske građevine.
FOTO: Ajfelova kula zatvorena zbog štrajka, na dan kada je preminuo njen tvorac
Foto: FoNet/AP

Tvorac ove poznate pariske građevine je Gistav Ajfel, koji je preminuo na današnji dan pre 100 godina.

"Zbog štrajka jednog dela zaposlenih, Ajfelova kula je trenutno zatvorena. Izvinjavamo se zbog nastalih neprijatnosti. Ulaz na trg je otvoren i slobodan za obilazak", navodi se saopštenju na sajtu Ajfelove kule.

Ajfelova kula je izgrađena po nalogu francuske vlade za Svetsku izložbu 1889. godine po projektu inženjera Ajfela i nakon što je izgrađena zvanično je postala najviša građevina na svetu.
 
 
Prvobitno je planirano da toranj bude postavljen i demontiran posle 20 godina jer se mnogim Parižanima nije dopao dizajn, međutim Ajfelova kula je tokom godina postala simbol francuske prestonice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin