Klimatski aktivisti u Nemačkoj neće se više lepiti za asfalt: Smislili su novu taktiku

Klimatski aktivisti koji su umeli da naljute mnoge u Nemačkoj tako što bi se zalepili za asfalt i blokirali saobraćaj, najavili su da će odustati od te taktike i krenuti sa "skupovima neposlušnih".
Grupa Poslednja generacija često je blokirala puteve u Berlinu i drugim gradovima u poslednje dve godine, što je bila najpoznatija, ali ne i jedina taktika u nizu protesta. Navedena taktika bila je naširoko kritikovana, a kancelar Olaf Šolc opisao ju je kao "potpuno ludu".
 
Poslednja generacija je poručila kako se broj učesnika protesta enormno povećao u poslednje dve godine i da će "od sada protestovati u drugačijem obliku". 
"Od marta, umesto da se podelimo u male grupe i blokiramo puteve, mi ćemo održavati skupove neposlušnih s mnogo ljudi, tamo gde nas ne možete ignorisati", stoji u saopštenju grupe.
 
Osim toga, grupa je naglasila da će se sve više "direktno suočavati" u javnosti i pred kamerama s onima koje smatra odgovornima za uništavanje klime, na primer s političarima i drugim donosiocima odluka, piše AP. 
Najavili su i da će posećivati mesta s pojačanom potrošnjom fosilnih goriva, ukazujući na prošle proteste na aerodromima, naftovodima i energetskim kompanijama. 
  • Milica

    02.02.2024 09:45
    Borba sa vetrenjacama.
  • Realista

    01.02.2024 23:55
    Na žalost...
    ... oni si gomila zaludnih budala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin