Svetski dan šale u senci ratova u Ukrajini i u Gazi, AI stručnjaci upozorili: Budite posebno oprezni

Dan šale, 1. april, kada ljudi jedni drugima saopštavaju lažne novosti kako bi se smehom udaljili od sumorne stvarnosti, obeležava se danas u senci ratova u Ukrajini i Gazi.
Svetski dan šale u senci ratova u Ukrajini i u Gazi, AI stručnjaci upozorili: Budite posebno oprezni
Foto: Beta/AP
Pojedini stručnjaci za veštačku inteligenciju (AI) upozorili su korisnike interneta da danas budu posebno oprezni jer su moguće neobične šale, posebno u vidu reklamiranja nekih proizvoda, korišćenjem te tehnologije.
 
Poznato je od ranije da se u nekim zemljama, kao u Velikoj Britaniji, Australiji i Južnoafričkoj Republici, podvale prave samo do podneva, a onaj ko ih napravi posle podne naziva se "aprilskom budalom" (April Fool). U mnogim drugim zemljama šale se prave tokom celog dana.
Među poznatim šalama je ona objavljena na BBC-ju 1957. godine. Ta britanska televizijska mreža je tada objavila da su Švajcarci počeli da beru špagete sa drveta, jer je konačno iskorenjen napasnik "špagetni žižak". Veliki broj gledalaca se javio uredništvu te televizije da bi saznali o mogućnostima da sami uzgajaju stabla sa špagetama.
Poznata šala je bila i izum hamburgera za levoruke ljude. "Burger King" iz SAD objavio je 1998. godine reklamu o hamburgerima za levoruke koji su napravljeni tako da im sadržaj curi s desne strane.
 
Medicinska istraživanja inače smatraju da je smeh dobra terapija.
  • Trajko

    02.04.2024 02:15
    Travanjnjnjnj!
    a negde
    Aprilililili!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin