Preminuo Bernard Hil, glumac jedne od najvećih trilogija svih vremena

Britanski glumac Bernard Hil, poznat po ulogama kapetana u filmu "Titanik" i kralja Teodena u trilogiji "Gospodar prstenova", preminuo je u 80. godini.
Preminuo Bernard Hil, glumac jedne od najvećih trilogija svih vremena
Foto: Screenshot (YouTube/ScreenSlam)
Glumac, koji je igrao kapetana Edvarda Smita u filmu Dejvida Kamerona iz 1997. godine nagrađenom Oskarom, preminuo je rano jutros, rekao je njegov agent  Lu Koulson, prenosi Dejli mejl.
Bernard Hil je rođen 1944. godine u Mančesteru u Velikoj Britaniji, a glumačku karijeru započeo je 1970-ih.
Njegova glavna uloga bila je u BBC TV drami "Boys from Blackstuff" gde je tumačio Josera Hjuza, koji se borio i često nije uspevao da se izbori sa nezaposlenošću u Liverpulu.
 
Tokom višedecenijske karijere, Hil je, između ostalog, igrao u BBC TV seriji Ja, Klaudije, iz 1976, kao i filmovima Gandi (1982), Kralj škorpiona (2002) i  Valkira (2008).
  • Gondor zove

    05.05.2024 19:13
    U pomoć
    I Rohan će odgovoriti.
    Neka ti je večna slava, Kralju Teodene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin