Delovi pacova pronađeni u paketima belog hleba: Povučeno više od 100.000 komada

Glavni japanski dobavljač hrane povukao je više od 100.000 paketića popularnog brenda isečenog belog hleba nakon što su u nekima od njih pronađeni delovi pacova.
Delovi pacova pronađeni u paketima belog hleba: Povučeno više od 100.000 komada
Foto: Pixabay
Kako prenosi Index.hr, "Pasco Shikishima Corporation" saopštila je da istražuje kako su delovi glodara završili u dva paketa hleba.
 
Ona je dodala da nema prijavljenih slučajeva bolesti nakon konzumiranja njihovog hleba, koji proizvodi fabrika sa sedištem u zapadnom delu Tokija.
 
"Povući ćemo navedene proizvode i zaustaviti proizvodnu liniju kako bismo utvrdili uzrok i sproveli kontramere", navodi se u saopštenju.
Povučeni proizvod se ne prodaje u inostranstvu
 
Kompanija namerava da sa tržišta povuče oko 104.000 pakovanja hleba.
 
"Povučeni proizvod se ne prodaje na međunarodnom nivou", rekao je portparol kompanije za CNN.
Pasco, osnovan 1920. godine, glavni je dobavljač pekarskih proizvoda koji zapošljava više od 3.700 radnika u 12 fabrika širom zemlje.
 
Ovo nije jedini incident sa hranom u poslednjih godinu dana.
 
U martu su japanske zdravstvene vlasti opozvale tri dodatka ishrani koje je napravio "Kobaiashi Pharmaceutical", veliki proizvođač lekova, nakon nekoliko smrtnih slučajeva.
Prošlog avgusta, dobavljač hrane "Varabeiia Nichiio" pronašao je bubašvabe u pirinčanim kuglicama prodatim u prodavnici 7-Eleven u Saitami, severno od Tokija.
  • @Dusan

    11.05.2024 01:27
    @Dusan nisi u pravu. Ima pekara gde su tako urađeni magacini sa pločicama i vratima sa automatskim zatvaranjem i gde nikad nije ušao miš, jer je to mehanički nemoguće. Ovo pišem iz iskustva jer sam to video
  • Max

    10.05.2024 15:39
    Mozemo ocekivati japanski hleb na nasim rafovima, kod nas sve prolazi
  • lepo

    10.05.2024 14:42
    Bravo za japanskog dobavljača hrane! To je briga o potrošačima,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin