Pariski metro produžen do aerodroma pre Olimpijskih igara: Očekuje se oko 700.000 putnika

Produžetak linije 14 metroa u Parizu, koji će ići do aerodroma Ordli, svečano će biti otvoren 24. juna.
Pariski metro produžen do aerodroma pre Olimpijskih igara: Očekuje se oko 700.000 putnika
Foto: Pixabay
Ova linije koja će ići do drugog po veličini aerodroma u Francuskoj biće otvorena mesec dana pre Olimpijskih igara (OI).
"To će biti najduža linija u mreži metroa", napisala je RATP na platformi Iks (X).
 
Očekuje se da će predsednik Francuske Emanuel Makron inaugurisati to proširenje, koje se smatra ključnom infrastrukturom uoči OI u Parizu.
Sa svojih sedam stanica i 14 dodatnih kilometara, linija 14, koja je opremljena automatskim pilotskim sistemom, treba da postane najprometnija u metrou do sredine 2025. godine, sa milion putnika dnevno.
 
Ta linija će se smatrati ključnom za saobraćaj tokom OI, jer će prolaziti ispod zemlje do olimpijskog grada sportista u Sen Deniju, ali i obližnjeg fudbalskog stadiona.

Očekuje se oko 700.000 putnika dnevno na toj liniji tokom Igara od 26. jula do 11. avgusta.

  • Servia

    24.05.2024 23:53
    Beogradski metro prosiren za jos zaposlenih
  • Ташоли

    24.05.2024 21:29
    Са већине аеродрома главних градова Европе стиже се возом директно у центар града. На Сурчину сте препуштени на милост и немилост таксистима.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin