Izračunajte koliko će vaše dete biti visoko

Nedavno je Njujork tajms objavio jednostavnu formulu koja može predvideti buduću visinu vašeg deteta.
Formula, koja datira još od istraživanja iz sedamdesetih godina prošlog veka, predviđa da će većina dece (ali ipak ne sva) dostići visinu koja se otprilike može izračunati na osnovu visine njihovih roditelja.
 
Ako želite da izračunate visinu dečaka, formula glasi: visina majke + visina oca + 13 centimetara / 2 = visina sina.
 
Za predviđanje visine devojčice, formula glasi: visina majke + visina oca - 13 centimetara / 2 = visina kćeri.
 
Znači, za predviđanje visine dečaka zbraja se visina oba roditelja, dodaje se 13 centimetara i deli s 2, a za devojčice se zbraja visina roditelja, oduzima 13 centimetara, pa se deli sa 2.
 
- Naravno, neće sva deca istih roditelja, čak ni ona istog pola, imati istu visinu. Visina u odrasloj dobi smanjuje se kod mlađe braće i sestara i mlađa deca rastu sporije. I drugi faktori su uključeni u rast, najviše ishrana, ali genetika određuje od 60 do 80 odsto maksimalne visine - ističu u Njujork tajmsu.
 
Autor: Alo
  • magarac

    16.01.2016 19:04
    davno nisam procitao vecu glupost
  • Otac

    16.01.2016 18:15
    Znatizelja
    A jel ima neka racunica kolika ce mu biti sura?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom