Vegani uhapšeni jer su bebu skoro izgladneli na smrt

Policija na Floridi uhapsila je par vegana koji je umalo izgladneo dete do smrti hraneći ga isključivo mlekom u prahu na bazi krompira.
Vegani uhapšeni jer su bebu skoro izgladneli na smrt
Foto: Pixabay (ilustracija)
Džulija Frenč (20) i 31-godišnji Robert Baski su u pritvoru. Policija ih je optužila za pothranjivanje petomesečnog sina, ali zbog nebrige za dete bi mogli da se suoče i sa drugim optužbama.
 
Kada su lekari 5. februara pregledali dečaka, ustanovili su da je pothranjen, letargičan i ne plače, stoji u policijskom zapisniku. Na rođenju bio je težak 3,43 kilograma, a nakon pet meseci, u trenutku kada su roditelji uhapšeni, imao je tek 3,85 kilograma. Detetu su se videla rebra, a zbog dehidracije i pothranjenosti pao mu je i šećer u krvi.
 
Razlog zbog kog je dete pothranjeno je taj što su roditelji ignorisali preporuku pedijatra za mleko u prahu i sami proizvodili varijantu na bazi krompira za koju su recept pronašli na internetu, a koja se uklapa u njihov životni stil.
 
Dete se oporavlja u bolnici na Floridi gde je za nekoliko dana dobilo kilogram samo konzumirajući tečnost.
  • Vegan

    22.02.2019 10:47
    Svetska zdravstvena organizacija drži stanovište da je izbalansirana veganska ishrana adekvatna za sva životna razdoblja, što je u praksi bezbroj puta pokazano.

    Idioti koji bez stručnog mišljenja sa neta skinu recept za ishranu bebe nisu vegani, nego prosto idioti i ne treba ih brkati sa normalnim veganima koji se sad već broje u desetinama miliona.
  • Nebojša

    21.02.2019 20:46
    Pa sad
    Ovo je nažalost teški fanatizam i zatucano st karakterističan za slabije inteligrntan deo SAD. Mada je interesantno videti koliko takvih ljudi ima ovde, a pod tim ne mislim isključivo na vegane/vegeterijance.
  • Orwell Vegan

    21.02.2019 15:34
    Istina
    Vi ste mesozderi najgori botovi. Vi zaista mrzite protiv kojih pisete, to je za dijagnozu, a zajednicko vam je da pisete gomilu budalastina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom