Bračni par koji je proveo 71 godinu zajedno umro istog dana

Supružnici Herbert i Merilin Franses Delejgl koji su proveli 71 godinu u braku, umrli su istog dana, u razmaku od 12 sati.
Herbert i Merilin venčali su se četrdesetih godina, a većinu života proveli su sa svojih šestoro dece u Džordžiji u SAD-u.
 
Kako su ispričali članovi njihove porodice, 94-godišnji Herbert umro je prvi oko dva sata posle ponoći, a njegova udovica, 88-godišnja Merilin preminula je 12 sati kasnije.
 
Njihova ljubavna priča započela je u kafiću u Vejnzborou u Virdžiniji. Merilin je tada sa 16 godina radila kao konobarica, a Herbert je bio 22-godišnjak koji nije mogao da skine pogled s nje.
 
"Stalno sam je gledao kako ulazi i izlazi iz kafića. Nisam skidao pogled s nje. Dugo mi je trebalo da skupim hrabrosti i pitam je da li želi da izađe sa mnom", ispričao je Herbert prošle godine povodom njihove 70. godišnjice braka.
 
Prvi put su, ispričali su, izašli u bioskop, a godinu kasnije već su se venčali.
 
"Uvek je bio smiren, strpljiv i pun ljubavi", kazala je Merilin.
 
Par je živeo šest godina u Nemačkoj dok je Herbert bio u vojsci, a potom su često menjali adrese tokom njegove 20-godišnje službe.
 
Merilin je bila vođa izviđača, vlasnica cvećare i velika ljubiteljka životinja. Njena deca opisala su je kao izuzetno posvećenu majku koja im je pružala sve od sebe kada je otac bio odsutan i po nekoliko meseci.
 
S druge strane, Herbert je uživao u pecanju, stolarstvu i radu na farmi.
 
Njih dvoje iza sebe su ostavili šestoro dece, 16 unučadi, 25 praunučadi i troje čukununučadi.
  • Renata

    19.07.2019 10:25
    LJUBAV
    Jos jedan primer da samo bezuslovna LJUBAV prema svemu i svakome, otvorena SVEST i cista PROMISAO moze sve postici! Neka nam ovo bude NAUK u nasem zivotu! Oni su proziveli RAJ na ZEMLJI!!! VELIKO IM HVALA sto su postojali i neka se njihovi Potomci ponose sto su ih imali...
  • Svoj

    18.07.2019 23:27
    Još jedan primer da ljubav nije imenica - nego glagol!
    Ljubav je delo!
    Ljubav nije kada nekome kažeš da ga voliš - samo zato što se tako lepo osećate oboje!
    Ljubav je kada se nekome posvetiš, kada se za nekoga žrtvuješ, kada za nekoga trpiš!
    Odreci se za svoje drago biće svoga komfora, svoga vremena, svojih ambicija, nečega svoga... onda mu reci da ga voliš.
    Ovo dvoje se očito mnogo žrtvovalo jedno za drugo - zato su im životi bili blagosloveni i plodni.
  • Pantelija

    18.07.2019 17:41
    Oni su ucinili čudo
    Ona je majka šestoro dece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom