Kako da se brzo i lako preselite iz Beograda u Novi Sad

Ako ste već pregledali sve postojeće oglase za nekretnine u Novom Sadu, obišli sve stanove ili lokale koji se poklapaju sa vašim kriterijumima i našli baš onaj po svojoj meri, sledeći korak je - selidba.
Kako da se brzo i lako preselite iz Beograda u Novi Sad
Foto: Pixabay
Ponekad je stresno samo i pomisliti na sve ono što vas čeka. Razvrstavanje, selekcija, rasklapanje, pakovanje, zatim gomile i gomile kutija, kesa, torbi, masivnih, kabastih stvari i lomljivih dragocenosti, pa još i prevoz, otpakivanje, sklapanje, čišćenje, sređivanje... Lista se nastavlja u nedogled.
 
Imate toliko stvari u svom posedu da vam se čini da ćete morati da angažute sve članove porodice, sve prijatelje i kolege, pa i ponekog komšiju, da vam pomognu da vaša selidba prođe kako treba. Međutim, ništa vam od toga nije potrebno.
 
Ne treba vam ni stres ni čitava armija ljudi. Ne treba vam ni zabrinutost, ni preterano razmišljanje o kutijama, pakovanju i raspakivanju. Samo dve stvari su vam potrebne - zapravo, tri - da o svemu mislite na vreme, da se dobro pripremite i da angažujete pouzdanu agenciju za selidbe. Sve ostalo prepustite profesionalcima koji su prešli hiljade i hiljade kilometara, radeći upravo ono čemu vi stremite - brzu i laku selidbu. 
 
Kako da selidba prođe bez stresa
 
Da bi sve prošlo bezbolno, važno je da se pripremite na vreme. Zato, ukoliko je moguće, nemojte sve da ostavite za poslednji trenutak. To samo može uneti nervozu.
 
Nego, onog momenta kada pronađete novi stan ili lokal u Novom Sadu, počnite da tražite agenciju za preseljenje koja će ispuniti sve važne uslove. 
 
 
Među najznačajnijim pitanjima koja treba da postavite prilikom odabira agencije kojoj ćete poveriti selidbu su: 
  • kakvo je prethodno iskustvo agencije sa preseljenjem u Novi Sad (da li i koliko poznaju destinaciju, poznaju li kraj u koji se selite, znaju li za određena ograničenja ili alternativne puteve ukoliko dođe do zastoja i slično)
  • da li je agencija u svojoj ponudi ima i materijal za pakovanje (kartonske kutije različitih vrsta, oblika i veličina, pucketave folije, streč folije i drugi materijal)  
  • kojim vozilima raspolaže i da li su sva vozila redovno servisirana
  • da li agencija nudi samo kombi prevoz ili i prevoz kamionom (ukoliko imate mnogo stvari, umesto one armije ljudi, biće dovoljan jedan kamion)
  • koje sve vrste usluga agencija nudi (da li je to samo prevoz ili i mogućnost pakovanja i raspakivanja, demontaža i montaža nameštaja, skladištenje robe, čišćenje, sređivanje i drugo)
Ako vam se čini nemogućim da sve to nađete u jednoj agenciji, verujte da ništa nije nemoguće. Postoje agencije koje nude sve to i još mnogo toga, od kompletne selidbe u inostranstvo, preko donošenja i montiranja vašeg novog nameštaja, do toga da su na usluzi 24 sata dnevno.
 
Priprema je pola posla
 
Bilo da se u Novi Sad selite sa porodicom, premeštate kancelariju ili treba da preselite sve stvari iz beogradskog magacina u novosadski, blagovremena priprema i strateški pristup će vam uštedeti dosta vremena (i živaca). 
 
Ako niste sigurni da li ćete uopšte uspeti da se iselite u dogovoreno vreme i hiljadu pitanja vam se vrzma po glavi - šta poneti, šta pokloniti, šta baciti - ne očajavajte. Ponesite ono osnovno i vama najvrednije. Ono što vam se neće uklopiti u novi enterijer poklonite onima za koje znate da će im biti od koristi. Bacite ono što se pohabalo, ali vi ste ga dosad ipak čuvali za svaki slučaj. Ovo je pravi trenutak za raščišćavanje ormana, špajza, ostava i garaža. 
 
Ne zaboravite da neke od nepotrebnih stvari možete i da prodate. Može to da bude putem sajtova za prodaju polovnih stvari, ali i preko agencija u Beogradu koje se bave otkupom polovne bele tehnike, otkupom mobilnih telefona, laptopova ili računara, pa i preko kompanija koje otkupljuju garderobu.
 
Kada sve to završite, ukoliko ne umete sami da procenite koliko stvari imate i da li će vam biti potreban kombi ili kamion za selidbu, pažljivo odabrana agencija će i to učiniti za vas, i to besplatno. A uz to će i da odnese nepotrebne stvari na deponiju. Isto besplatno. 
 
Drugim rečima, na vama je samo da se agenciji javite na vreme i što detaljinije je uputite u vašu situaciju. Imajte na umu da na cenu utiču podaci poput spratnosti (što ste na nižem spratu, cena će biti povoljnija) ili činjenice da li u vašoj zgradi postoji teretni lift (i ako postoji, imate li ključeve za njega).
 
I na kraju, da rezimiramo, za brzu i laku selidbu potrebno vam je suštinski samo jedno - pouzdana agencija za selidbe. Onog trenutka kada je angažujete, sve će teći kao po loju, a vi možete već da planirate sledeći korak - vaš novi život u Novom Sadu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom