Prvo "hlađenje" pa zahtev za razvod

Prema novom zakonu usvojenom u Kini, bračni parovi koji žele da se razvedu moraće da sačekaju da prođe jednomesečni period "hlađenja" pre nego što za to podnesu formalni zahtev.
Prvo "hlađenje" pa zahtev za razvod
Foto: Pixabay
Propis je deo prvog kineskog građanskog zakonika i za cilj ima smanjenje razvoda, a zanimljivo je da su autori prvo predložili da taj period traje 12 meseci.
 
Međutim, i jednomesečni period "hlađenja" - koji neće važiti u slučaju da se zahtev za razvod podnosi zbog nasilja u porodici - izazvao je velik broj negativnih komentara među korisnicima kineskih društvenih mreža.
 
"Ne možemo slobodno ni da se razvodimo? Mora da i dalje ima mnogo ljudi koji se impulsivno venčavaju, pa bi i za njih trebalo da važi 'period hlađenja' pre stupanja u brak", napisao je jedan korisnik, a prenosi sajt "Armenijan riporter".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom