Venčanje organizovano u bolnici zbog svekra obolelog od korone

Izraelac (56) oboleo od virusa korona imao je retku priliku da prisustvuje svadbi svog sina, iako je hospitalizovan, pošto je bolnica u Jerusalimu dozvolila da se ceremonija venčanja održi u njihovom dvorištu, preneo je danas AP.
Video snimak koji je napravio Hadasah medicinski centar prikazuje kako mlada, iza koje idu dve žene koje drže sveće, hoda ka tradicionalnoj nadstrešnici postavljenoj u bolničkom krugu. Na snimku se vidi i muzičar koji peva tradicionalnu jevrejsku muziku, kao i bračni par okružen gostima sa maskama.
 
Svadbi je prisustvovalo i nekoliko fotoreportera.
 
Ponosni tata je gledao sa prozora ceremoniju venčanja, a hospitalizovan je još u septembru jer ima teži oblik Covid-19.
 
Na video snimku se vidi i on, kako sedi na krevetu pored prozora okićenog balonima i gleda svadbu, držeći masku sa kiseonikom, dodaje AP.
 
Jad Avraham, volonter u bolnici koji je pomogao da se organizuje venčanje, rekao je da je otac imao šešir koji nose ortodoksni Jevreji u posebnim prilikama, ali nije imao snage da nosi tradicionalno odelo za ovu priliku.
 
Bolnica je u nedelju saopštila da je venčanje održano uz poštovanje svih preporuka Ministarstva zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.