Dobojka mislila da je preko Fejsbuka našla mladoženju, pa ostala bez 6.000 evra

Jedna sasvim neobična prevara sa elementima krivičnog dela dogodila se u Doboju, kada je ženi iz tog grada lažni američki vojnik u Siriji uzeo 12.000 KM (nešto više od 6.000 evra), a da se pred njom nije ni pojavio.
Dobojka mislila da je preko Fejsbuka našla mladoženju, pa ostala bez 6.000 evra
Foto: Pixabay
Sve se odigralo preko Fejsbuka.
 
Muškarac, koji se predstavio kao vojnik SAD u Siriji, ženi je saopštio da je zainteresovan za brak, a nakon što je ona pristala i sa njim navodno dogovorila venčanje, on joj je rekao da će na njenu adresu poslati paket sa papirima za venčanje i većom količinom novca.
 
Paket će joj, kazao je muškarac, doneti njegov agent.
 
Iz Policijske uprave u Doboju kažu da je potom oštećena stupila u kontakt sa navodnim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem "Western Uniona" uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila, preneo je sarajevski portal Klix.
 
O svemu je, kažu, obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da ovaj slučaj ima elemente krivičnog dela prevare.
  • Bananamen

    04.06.2021 07:53
    Momak iz Sapca pre par mwseci izvrsio samoubistvo zbog slicne prevare. Prodao sve sto je imao, na kraju ukapirao i ubio se. Da li ce iko odgovarati? Tesko...
  • Milena

    26.04.2021 14:52
    Joj, koliko sam takvih blokirala na društvenim mrežama... I svaki put se zapitam da li stvarno ima toliko naivnih žena, i opet se iznenadim. Bolje da je uložila te pare u kriptovalute, bar bi nešto i zaradila. Bitcoinkupovinaprodaja je i kod nas sve popularnija.
    Ovako je ostala i bez mladoženje, i bez para. Tuga :(
  • Sandra

    23.04.2021 13:53
    Ovaj ne odustaje
    Taj je i meni pisao...Pretstavlja se kao Komarac na drustvenoj mrezi Karike.Ali mi se nije dopao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.