VIDEO: Ovo su znakovi koji jasno ukazuju da je dete umorno

Ponekad je teško uočiti da dete postaje pospano. Srećom, mama i stručnjakinja za spavanje novorođenčadi i dece Kortni Garland, spremno uskače upomoć.
VIDEO: Ovo su znakovi koji jasno ukazuju da je dete umorno
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na Instagramu je otkrila da se znakovi umora kod beba obično menjaju oko trećeg meseca, što može biti razlog zbog kog imate problema s uspavljivanjem mališana.
 
Kortni ističe da postoje rani znakovi umora, srednji koji ukazuju da je dete spremno za spavanje i kasni, kad je dete već premoreno.
 
Rani znaci umora su sjajne oči, prekid kontakta očima i skretanje pogleda i prazan pogled. Kod beba mlađih od tri meseca umor je moguće prepoznati i po pomeranju glave napred-nazad, zevanju i nervozi. 
 
Deca starija od tri meseca znakove umora pokazuju zevanjem, trljanjem ušiju, čupanjem ušiju, nervozom, trzanjem i češćim gugutanjem. 
 
Kad je dete u uzrastu od rođenja do trećeg meseca premoreno, možete očekivati da se odguruje od vas, savija leđa i histerično plače. Nakon trećeg meseca stiska šake i čini ih ukočenima, savija leđa i histerično plače. 
 
"Pazite na ove znakove kako ne biste premorili dete", upozorila je Kortni. 
 
Roditelji su pohvalili njen video i istakli da je odlično opisala ponašanja njihove dece.
 

Teme

deca

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom