Tinejdžerka u Španiji otkrila da je zamenjena u porodilištu, traži od države tri miliona evra

Devetnaestogodišnja Špankinja zahteva odštetu od tri miliona evra od zdravstvenih organa nakon što je otkrila da je greškom zamenjena sa drugom bebom u porodilištu, izjavio je njen advokat.
Tinejdžerka u Španiji otkrila da je zamenjena u porodilištu, traži od države tri miliona evra
Foto: Pixabay
Greška je otkrivena pre četiri godine, nakon što je jedna od devojaka uradila DNK test u okviru spora u vezi sa alimentacijom.
 
"Govorimo o ogromnoj šteti, koja će uticati na njen ceo život i koja nikada neće biti popravljena", rekao je Saez-Morga za AFP.
 
Regionalne zdravstvene službe saopštile su da su bebe, rođene u razmaku od nekoliko sati, "ljudskom greškom" zamenjene 2002. godine u inkubatoru u San Milan de Lagronu na severu Španije.
 
Služba za zdravstvo u oblasti Rijoha do sada je ponudila toj devojci, čije ime nije objavljeno, kompenzaciju u iznosu od 215.000 evra.
 
Glavni zdravstveni zvaničnik u regiji Sara Alba izjavila je da računarski sistemi u doba kada se dogodila zamena beba nisu bili toliko detaljni kao danas, uz napomenu da se takva greška više ne može desiti.
 
Ona je na konferenciji za novinare rekla da zvaničnicima nisu poznati drugi slični slučajevi u bolnici, koja je u međuvremenu zatvorena.
 
Alba je dodala da nije bilo moguće utvrditi ko je odgovoran za grešku.
 
Saez-Morga je napomenuo da je i druga devojka uradila DNK test, zajedno sa članovima porodice, ali da do sada nije podnela tužbu.

Teme

bebe

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom