VIDEO: Proslavili 79 godina dugog i skladnog braka, uskoro će zajednički 100. rođendan

Priče o velikim ljubavima zaista greju srca i pružaju nadu da prava ljubav može da traje ceo život, a jedna takva dolazi iz Hamiltona u Ohaju.
Naime, bračni par koji je nedavno proslavio 79 godina braka ovog meseca će proslaviti i zajednički 100. rođendan. O njihovoj priči izvestili su kanali Today i ELWT.
Hjubert i Džun Malikot rođeni su u julu 1922. godine u ruralnom Kentakiju, a sa 19 godina oboje su tražili posao u Hamiltonu, gde su se upoznali u crkvi. 
"Ušao sam u crkvu i ispred mene je bila klupa puna devojaka. Ona me je pogledala i nasmešila se", rekao je Hjubert za WLWT.
 
Par se venčao 8. jula 1943. godine. Nedugo nakon njihovog venčanja, Hjubert se pridružio mornarici i borbi u Drugom svetskom ratu. Nakon što je bio stacioniran u Honoluluu na Havajima, Hjubert je Džun poslao travnatu suknju kako bi znala gde je.
 
"Za nekoliko nedelja dobio sam sliku svoje Honolulu devojke", rekao je Hjubert u razgovoru za WLWT. 
 
 
Takođe je dodao da ga je, kad se vratio kući dve godine kasnije, Džun još čekala. 
 
"Kad se voz zaustavio, kondukter koji je stajao kraj mene rekao je 'ona te čeka'", rekao je Hjubert.
 
Nakon rata, par se nastanio u Hamiltonu i dobio troje dece. Imaju i sedmoro unučadi i 11 praunučadi. Hjubert je 50 godina pre penzije radio za lokalnu kompaniju, a Džun je ostala kod kuće i brinula o deci.
 
"Bila je sjajna majka i domaćica", rekao je Hjubert. 
 
Kad je par toliko dugo u braku, morate se zapitati šta rade kako bi njihov brak funkcionisao. Malikotovi su još srećni, a Hjubert tvrdi da se nikad nisu posvađali. Njihova 70-godišnja ćerka Džo potvrdila je da je to istina.
 
"Nismo išli kroz život bez problema, ali nikad nismo činili ništa da povredimo jedno drugog", rekao je Hjubert. 
 
Kao najveći savet i najvažniju lekciju istakao je povremeno povlačenje i kompromis, kad je to potrebno. 
 
"Ako postoji neslaganje, možda ćete morati da se povučete na nekoliko minuta", objašnjava Hjubert. "Onda se vratite i promenite temu ili to rešite."
 
Hjubert je rekao da i nakon toliko godina iskreno uživaju u međusobnom društvu. 
 
"Nikad zapravo nismo puno izlazili. Kad su deca bila mlađa, rado smo sedeli za stolom i pričali jedno drugom o tome kako smo proveli dan", rekao je.

Teme

brak

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom