VIDEO: Epizoda Teletabisa bila toliko jeziva da je zabranjena

Čitave generacije dece odrasle su gledajući Teletabise.
Tinki Vinki, Dipsi, La La, Po i beba sunce likovi su koje je teško zaboraviti, baš kao i jednu jezivu scenu iz 1997. koja je toliko uznemirila roditelje da je BBC zabranio emitovanje te epizode.
Epizoda "Lav i medved" emitovana je 1997. i proglašena "previše strašnom" za publiku kojoj je namenjena, odnosno decu uzrasta od jedne do četiri godina. 
Šta to može biti toliko strašno? Za sve je "kriv" jedan lik koji se pojavio u epizodi.
 
Na početku scene pojavljuje se lav s uznemirujuće izbuljenim očima koji riče dok se vozi na kolima preko livade. Na scenu tada dolazi medved vičući "Buuu!" čudnom lavu.
 
"Ja sam strašan lav i tražim medveda", kaže praveći grimase i zatim dodaje: "Znam da se krije, ali ne znam gde." Kadar se zatim pomera do četiri Teletabisa, koji posmatraju kako se odvija cela muka.
 
"Gledam ovamo i gledam tamo", kaže lav, naizgled fiksiran na neuhvatljivog medveda, i nastavlja da razgleda okolo. Medved tada ispušta detinjast, ali vrlo jeziv kikot kako bi zadirkivao očito frustriranog lava. Kamera zatim zumira lavlje lice dok on povisuje glas i pita: "Gde je medved?"
 
 
Kada ga je napokon ugledao, lav pojuri za njim dok medved govori: "Uhvati me!" i zatim počinju da se vijaju oko brda ispuštajući vrlo čudne zvukove.
 
Nakon emitovanja epizode roditelji su uputili brojne pritužbe ističući kako je muzika neprikladna za uzrast dece, a zasmetali su im i zastrašujući glasovi, mračan ton i jezivi dijalozi, pa je zbog toga zabranjeno emitovanje ove epizode.
  • B

    26.02.2023 19:37
    V
    Ovo je crtani ,,naspram Pinka i voditeljice koja mjeri gledanost To je STRAVA I UZAS
  • Milan

    26.02.2023 15:09
    Zahvaljujuci youtube-u i nedostatku kontrole od strane roditelja, danasnja deca su prilicno otupela na razne bizarnosti i bolestine. Tako da je ovo kamilica....
  • Mina

    26.02.2023 13:14
    Roditelji su idioti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom