Italijanska poslanica prva koja je podojila dete u parlamentu, za to dobila aplauz kolega

Prvi put u istoriji itaijanskog parlamentarizma u poslaničkoj klupi našla se jedna beba jer je poslanica Gilda Sportijelo u Poslaničkom domu dojila svoga sina Federika i izazvala aplauz svojih kolega.
Ovakav događaj bi bio uobičajen u mnogim zemljama, ali u italijanskom parlamentu u kojem tradicionalno dominiraju muškarci izazvao je burno odobravanje poslanika, prenosi Rojters.
Predsedavajući Đorđo Mule je rekao da je ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo i konstatovao da svi prisutni daju punu podršku majci i sinu.
"Federiku želimo dug, slobodan i miran život. A sada ćemo naše razgovore voditi bez buke", rekao je Mule.
 
 
U novembru prošle godine odbor za parlamentarna pravila je doneo odluku da poslanice u parlamentu mogu da doje svoje bebe dok ne navrše godinu dana.
 
"Previše majki je primorano da ide na posao i zbog toga su prinuđene da prestanu da doje svoje bebe", rekao je jedan poslanik iz levo orijentisanog Pokreta 5-zvezda.
 
  • Ma daj

    09.06.2023 11:03
    Zar ne bi bilo bolje da omoguce majkama da ne rade godinu dana? Ovako nit’ je posvecena bebi, nit’ poslu.
  • Bezelbub

    09.06.2023 10:35
    Možeš misliti čuda velikoga... Pa nije ga napravila u parlamentu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom