Roditelji sve više traže usluge čuvanja dece: Ovo su cene

Brojna poskupljenja nisu zaobišla ni cene čuvanja dece.
Roditelji sve više traže usluge čuvanja dece: Ovo su cene
Foto: Pixabay
Plata dadilja varira u zavisnosti od njihovog iskustva, broja dece koju čuvaju, sati rada i eventualnih dodatnih obaveza, kao što su odlasci u nabavku, ali se razlikuje i od grada do grada.
 
U Beogradu već 33 godine postoji Bebi servis Beograd, jedini servis za brigu o deci i porodici čiji je osnivač Grad. Pruža usluge čuvanja jednog i dvoje dece, a angažovanje je na mesečnom nivou.
Prema njihovom cenovniku, čuvanje jednog deteta u trajanju od četiri sata tokom jednog meseca iznosi 41.624 dinara, odnosno 473 dinara po satu. Za pet sati tokom radne nedelje cena iznosi 47.480 dinara (432 dinara po satu), za šest sati cena je 55.077 dinara (417 po satu), a za osam sati čuvanja cena je 58.857 dinara, što je 334 dinara po satu. Za čuvanje dva deteta po osam sati dnevno, za period od mesec dana roditelji bi trebalo da izdvoje 68.729 dinara. Svaki dodatni sat se naplaćuje.
Kako su iz ovog servisa rekli za Biznis.rs, interesovanje za njihove usluge je veliko, a najviše se traži usluga čuvanja dece od četiri sata. Oni takođe napominju da su sve žene zaposlene preko ovog servisa prošle obuke za čuvanje dece.
 
"Sve žene zaposlene u Bebi servisu poslate su od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, gde su prethodno prošle niz testova kojima se procenjuje sklonost osobe ka ovom pozivu. Nakon dobijanja psihološke procene i izvršene selekcije kandidata od strane tima stručnjaka Nacionalne službe za zapošljavanje, stručni tim Bebi servisa vrši dodatnu selekciju. Posle procene kandidata i dobijanja sanitarne knjižice Gradskog zavoda za javno zdravlje, vrše se praktične i teorijske obuke", stoji na sajtu Bebi servisa Beograd.
 
Pored ovog servisa, u Beogradu postoji i veliki broj firmi koje se bave angažovanjem dadilja. Prosečna cena čuvanja dece po satu je 600 dinara, dok je ona nešto viša kada su u pitanju bebe do 18 meseci i kreće se od 650 dinara.
 
Ono što je primetno u poslednjih nekoliko godina, kažu za Biznis.rs iz jedne novosadske agencije, jeste da sve više ljudi želi da angažuje dadilje na svega nekoliko sati.
"To su najčešće mame koje rade nešto onlajn, pa im je porebna pomoć oko čuvanja dece tih nekoliko sati. Takvih zahteva je sve više", navode iz ove agencije i objašnjavaju da je period adaptacije dece na dadilje neophodan, te da se barem nedelju dana deca i žene koje će ih čuvati upoznaju i adaptiraju jedni na druge.
 
U najvećem broju agencija cene ove usluge se povećavaju ukoliko je u pitanju noćno ili čuvanje dece tokom vikenda i praznika, i one u najvećem broju slučajeva iznose između 700 i 1.200 dinara.
  • Ana

    22.03.2024 09:09
    Nemaju svi mogucnost servisa bake-deke
  • mi

    19.03.2024 11:10
    servis bake deke
    bake i deke ne treba da budu servis vec bake i deke
  • uvek koristim

    19.03.2024 09:44
    Servis bake-deke je najisplativiji i za decu najpoučniji. Druženje sa svojima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom