Kada bebe počinju da prepoznaju svoje ime?

Tokom svoje prve godine vaša beba će napraviti mnoge prekretnice, a možda jedna od najuzbudljivijih je prepoznavanje i reagovanje na sopstveno ime.
Kada bebe počinju da prepoznaju svoje ime?
Foto: Pixabay
Prepoznavanje imena se oslanja na "receptivni jezik", koji uključuje obradu izgovorenih reči i zvukova.
 
Možda zvuči složeno, ali možete očekivatida će vaš mališan savladati ovu veštinu nekoliko meseci pre svog prvog rođendana, navodi magazin "Parents".
Većina beba prepoznaje svoje ime između četvrtog i devetog meseca života. Kada vaša beba savlada tu veštinu, možda ćete primetiti da vas stalno gleda – ili reaguje na neki drugi način – kad god je pozovete.
 
Roditelji će verovatno pre ovoga videti neke druge prekretnice vezane za jezik. Na primer, u periodu od četvrtog do šestog meseca vaša beba može osetiti promene u tonu kada razgovarate s njom, prema Američkom udruženju za govor-jezik-sluh (ASLHA).
I počevši nakon sedmog meseca, oni će skrenuti pažnju da vide odakle dolaze različiti zvuci.
 
Važno je, međutim, napomenuti da bebe razvijaju različite jezičke veštine u različito vreme.

Teme

beba

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji manje brakova, ali više razvoda

Republički zavod za statistiku saopštio je da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC