Sve više zaposlenih mladih u EU živi s roditeljima

Sve veći broj zaposlenih mladih osoba iz Evropske unije nastavlja da živi sa svojim roditeljima, kaže novo istraživanje koje je objavio britanski "Gardijan".
Sve više zaposlenih mladih u EU živi s roditeljima
Foto: Pixabay
Kako navode iz ovog britanskog lista, imali su uvid u zvanično istraživanje Evropske unije, koje je zabeležilo procenat od 27 odsto zaposlenih mladih osoba koje žive sa svojim roditeljima, što je skok od prethodnog istraživanja koje je pokazalo da je procenat 24 odsto.
Istraživanje je obuhvatilo osobe između 25 i 34 godine i vremenski period od 2017. do 2022. godine.
Najveći skok zabeležen je u Irskoj, od 27 do 40 odsto. Treba istaći da je u ovoj zemlji u istom periodu cena stanarine povećana dva puta.
 
Države koje su zabeležile porast između 2017. i 2022. godine uključuju Portugal, gde je brojka porasla sa 41 na 52 odsto, i Španiju, gde je porasla sa 35 na 42 odsto.
 
U Francuskoj je procenat porastao sa 10 na 12 odsto, dok je Italija zabeležila porast sa 41 na 48 odsto, a Hrvatska sa 58 na 65 odsto.

Teme

mladi
  • Nesa

    26.05.2024 09:45
    Nesa
    Preskupo je svugde,isplatljivije je ziveti u zajednici nego se odvajati.Novac se štedi u zajednickoj kasi,kao i hrana dok se ne skupi odredjena suma novca. Mi smo tako živeli 12 godina,kupili smo plac bliže Gradu.Izgradili smo dve kuce sa bratom,dok su roditelji ostali u njihovom stanu u kom smo svi živeli. Ovaj Kapitalizam nas je sve uzdrmao,nekog vise nekog manje i treba tako raditi i razmišljati,sve ostalo te vodi u propast! Teško je,pogotovu u ovakvoj Srbiji,jer primanja neprate inflaciju kao u EU gde je ipak,bolje i sigurnije sta god ko lupetao! Na zalost,30 godina se snalazis ili bezis,ostaneš li u mestu,propadas u svakom smislu!
  • Q

    26.05.2024 08:38
    Logično
    Kirije rastu, a plate ostaju iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom