Crkva angažuje izbacivače zbog nekulturnih turista

Kako više ne znaju kako da reaguju na turiste kojima ništa nije sveto, crkvene vlasti sela Halštat u Austriji odlučile su da angažuju izbacivače koji će brinuti o miru i redu tokom crkvene službe.
Posetioci iz svih delova sveta, posebno Kine, masovno dolaze u austrijsko idilično selo Halštat, koje se nalazi i na listi UNESCO-ove svetske baštine. Reč je o jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija u Austriji. 
 
Međutim, neki turisti žele da zabeleže svaki momenat proveden u selu, pa tako neretko upadaju na crkvene službe, pa čak i na službe povodom sahrane. Ovo je iziritiralo crkvene verodostojnike jer smatraju da nije u redu da turisti snimaju sahrane ili ožalošćenu porodicu, što nije redak slučaj ovde. 
 
Kako bi se izborile sa najezdom turista, dve crkve u Halštatu su prvo počele da zaključavaju vrata pred početak svake službe ili postavljaju izbacivače koji vraćaju neželjene goste. Izbacivači su postavljeni i ispred ulaza na lokalno groblje, kako bi sprečili turiste da ulaze na sahrane. 
 
Kako naglašavaju crkvene vlasti, u svim drugim prilikama i situacijama turisti su više nego dobrodošli.  
 
Inače, Halštat je selo čija je popularnost dosegla globalne razmere. Nije tajna da su kineski turisti naprosto zaljubljeni u ovo selo. Štaviše, u provinciji Gvangdongu Kini postoji i njegova replika. 
  • alias

    17.01.2017 11:40
    штета што није реч о СПЦ
    Већ би било препуно коментара :]

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.