Najbolje ronilačke destinacije

Sunce već uveliko peče, raspust je tu, more mami - pravo vreme da odlučite kuda ćete na letovanje. Ako ste zaljubljenik aktivnog odmora i plavetnila morskih dubina, ovo leto provedite na jednoj od top tri ronilačke destinacije, koje predlaže list "Blic".

Hurgada (Egipat)
Nešto manje izvikana od već dobro poznatog Šarm el Šeika, ali upravo i zato manje rabljena i sa manje gužve. Kažu da je Crveno more neprikosnoveno u bogatstvu biljnog i životinjskog sveta. Preporučuje se ronjenje oko ostrva Um Kamar, koje u slobodnom prevodu znači „Mesečeva majka”. Prosečna dubina je 20 metara, a maksimalna 35 metara. Ima dosta korala i riba, a može se videti i pokoja ajkula i barakude. Okolne stene su pune rupa i pukotina i idealne za istraživanje.

Marmaris (Turska)
Ronjenje u Turskoj je strogo kontrolisano i dozvoljeno samo u sledećim oblastima: Češme, Kušadasi, Bodrum, Marmaris, Fetije, Kas i Antalija. Marmaris važi za jedno od omiljenih mesta za ronjenje. Voda je izuzetno čista i vidljivost dostiže čak 40 metara. Najbolje mesto nalazi u blizini Ičmelera, desetak kilometara od Marmarisa, gde se nalazi nadaleko čuveni Evropski centar za ronjenje. Biljni i životinjski svet je bogat, ali mogu predstavljati razočaranje za one koji su ronili u Crvenom moru.

Zakintos (Grčka)
Ovo grčko ostrvo je osim po džinovskim kornjačama, prelepim peščanim plažama i divnoj klimi, odnedavno prepoznato i kao idealna lokacije za ronioce početnike. Cela obala je atraktivna, ali mi vam predlažemo da istražite more u blizini dve plaže. Prva je Makris Gijalos gde je voda divne tirkizne nijanse, a oko plaže se nalaze brojne pećine i tuneli sa obiljem riba i korala. Druga je Ksigija. Zbog sumpornih izvora voda, ovde je more beličasto, što daje posebnu draž prilikom ronjenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.