Uskoro počinju ronilačke ture do Titanika

Svi zainteresovani od ove godine će biti u prilici da zaplove istom trasom kojom je poslednji put plovio Titanik pre više od jednog veka i moći će da dođu do njegovih ostataka.
Uskoro počinju ronilačke ture do Titanika
Foto: Screenshot
Ekspediciju "Titanic survey expedition" će organizovati američka kompanija OceanGate koja je i u maju prošle godine planirala da ponudi ljudima da zaplove Atlantskim okeanom. Karta za ovu jedinstvenu avanturu trebalo bi košta tačno 105.129 dolara po osobi. 
 
Na svakoj od šest ekspedicija, za koje će pripreme započeti 26. juna, osim putnika biće i devet članova posade, a već sada su sva mesta za putnike prve ekspedicije rezervisana, iako će biti otvorene prijave za drugo putovanje od 25. jula do 4. avgusta i od 1. do 12. avgusta.
 
Naime, interes za najpoznatije pomorske katastrofe 20. veka ostao je i dalje visok otkako su Robert Balard i njegov tim otkrili ostatke Titanika pre skoro 34 godine. Titaniku je trebalo samo dva sata i 40 minuta da potone nakon što je 14. aprila 1912. udario u ledeni breg. Tada su poginula 1.503 putnika i člana posade.
 
Oni koji žele da se upuste u plovidbu treba da budu stariji od 18 godina, pokažu osnovnu mobilnost, fleksibilnost i ravnotežu i da prođu posebnu obuku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.