Rekordan broj posetilaca muzeja Metropoliten

Najveći američki muzej, Metropoliten u Njujorku, koji ima tri lokacije u gradu, posetilo je tokom 2018. sedam miliona i 360.000 posetilaca, što je rekordna poseta.
Rekordan broj posetilaca muzeja Metropoliten
Foto: Pixabay
Godinu dana ranije bilo je oko sedam miliona posetilaca.
 
Rekordnu posetu donele su izložba u Odeljenju za kostim "Božanstvena tela" i izložba "Mikelanđelo-božanstveni crtač i dizajner".
 
"Mi smo oduševljeni da je tako velik broj posetilaca odlučio da svoje slobodno vreme posveti obilasku našeg muzeja. Inspirativno je znati da su Njujorčani i posetioci iz celoga sveta došli da razgledaju naše izložbe i stalne postavke kao i razne programe koje smo organizovali i to je divan omaž umetnosti u svetu", izjavio je Danijel Vajs, predsednik Metropoliten muzeja, te dodao da su kustosi, konzervatori i ostali koji rade u muzeju doprineli rekordnoj poseti.
 
Rekordna poseta je došla u godini kada je uveden nov način naplate ulaznica za žitelje Njujorka i studente iz Nju Džersija i Konektikata. Oni mogu da uđu tako što plate koliko mogu, dok deca do 12 godina ne plaćaju ništa. Smanjeni profit od ulaznica nadoknađen je bogatijom ponudom i većom prodajom u restoranima i prodavnicama.
 
Metropoliten je jedna od najprivlačnijih turističkih atrakcija i 32 odsto posetilaca bili su stranci, a među njima je 14 odsto bilo iz Kine.
 
Muzej je tokom godine ponudio 10.000 predavanja, stručnih vođenja i drugih edukativnih programa i aktivnosti, posebno namenjenih učenicima svih uzrasta.
  • Mima

    10.01.2019 21:08
    Na ulazu u muzej piše da je preporučena cena 20 dolara. Ljudi ne obrate pažnju pa daju 20 dolara iako mogu da uđu SVI KOJE ŽELE i za 1 dolar, a ne samo Njujorčani. Ne traži vam niko u muzeju lična dokumenta pa da znaju ko ste i odakle ste...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja