Gledstonova biblioteka nudi i prenoćište

Biblioteka čuvenog britanskog političara iz 19. Vilijema Gledstona koji je u nekoliko navrata bio predsednik Parlamenta, koju je zaveštao državi pre 130 godina, sada ima i 26 soba za prenoćište.
Gledstonova biblioteka nudi i prenoćište
Foto: Screenshot
Mediji pišu da je ovo ispunjenje snova onih knjigofila koji bi rado proveli neko vreme okuženi literaturom, a Gledstonova biblioteka poseduje 150.000 naslova.
 
Nalazi se u severnom Velsu i obezbedila je smeštaj u elegantnim sobama uz doručak, a namenjena je pre svega piscima, ali i svim drugim čitaocima i svakome koji je zaljubljen u pisanu reč.
 
Gledston je pre smrti zaveštao svoju biblioteku zavičaju sa željom da to bude mesto okupljanja mislilaca koji bi u tom ambijentu mogli da vode polemike ili jednostavno da se povuku u tišinu da bi na miru mogli da pišu. Gosti mogu da provedu u tom ambijentu jednu noć ili ceo mesec, a uprava biblioteke se postarala da im ponudi zanimljive programe.
 
Biblioteka poziva u goste već afirmisane pisce koji drže kurseve i radionice posvećene temama kao što su "umetnost pisanja kratkih priča" ili " pisanje o životinjama". Kursevi i radionice su besplatni i otvoreni za svakoga ko je gost biblioteke.
 
U februaru će biti organizovan prvi okrugli sto da bi gosti mogli da sede oko kamina i razgovaraju sa piscima koji su gosti biblioteke. Autori će slušaocima da nude savete kako se traže izdavači i sve druge korisne savete za one koji žele da se bave pisanjem.
 
Uz biblioteku je otvoren i bistro gde se služe lokalni specijaliteti u kome se pored glavnih obroka služi i klasični britanski čaj u pet.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.