Otvaranje muzeja "Valter brani Sarajevo" 6. aprila

Prvi filmski muzej u Bosni i Hercegovini, "Valter brani Sarajevo", u kome će posetioci moći da pogledaju sve što je vezano za jedan od najznačajnijih filmova u kinematografiji SFRJ, biće otvoren 6. aprila u Sarajevu.
Muzej će otvoriti Filmski centar Sarajevo, na dan oslobođenja grada, kada je u završnim borbama za oslobođenje poginuo Vladimir Perić - Valter.
 
Direktor Filmskog centra Jasmin Duraković izjavio je da su već stigle ponude od nekih turističkih agencija, domaćih i regionalnih koje bi volele da dovedu svoje turiste.
 
"Nudimo rekonstrukciju scena iz filma, potom likove samog kreatora filma reditelja Šibe Krvavca, kao i glumce iz filma u prirodnoj veličini, koncept voštanih figura koji je poznat svuda u svetu, naravno tu su prateći rekviziti, dokumenti i multimedija koja sve to zajedno prati", rekao je Duraković.
  • AleksaBukovac

    29.03.2019 12:03
    Istina
    @

    Ja iznesoh činjenice, a vi netoleranciju prema svome narodu.
  • JustinaNS

    29.03.2019 10:10
    Odvala nedelje
    "...Srbina više u Sarajevu nema" - Naravno, kad su svi u Novom Sadu i Beogradu. Pre neki dan vozim se taksijem. Taksista or'ginal Bosanac. Pitam ga zašto se svi iz BiH i RS doseljavaju u Vojvodinu, u Novi Sad. Što ne odu kod proverenog Srbina, brata Palme, na primer? Kaže taksimen: "Znate, dešava se recitet!" Ja: "Molim?"" Taksimen: "Kol'ko se vas doseli u Saraj'vo, tol'ko Saraja dođe u NS.! Ostadoh bez teksta.
  • AleksaBukovac

    29.03.2019 09:02
    Istina
    Srbin branio, Srbin glumio, Srbi krivi a Srbina više u Sarajevu nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja