VIDEO: Replika Titanika zaploviće okeanom 2022. godine

Uskoro će okeanom zaploviti Titanik II, replika najpoznatijeg putničkog broda.
Titanik II zamisao je australijskog milijardera Klajva Palmera, a ploviće istom rutom kao i njegov prethodnik.
 
Replika najpoznatijeg putničkog broda postaće deo flote "Blue Star Line", kompanije koja je dobila ime prema vlasniku originalnog Titanika, a zvala se "White Star Line". 
 
Palmer je na ideju o izgradnji Titanika II došao još 2013. godine. Njegova zamisao vremenom je naišla na brojne poteškoće, ali nije odustajao, a nada se da će se Titanik II jednog dana pokazati kao neverovatno unosan projekat.
 
Titanik je potonuo u noći 15. aprila 1912. godine nakon što je udario u masivni ledeni breg. Novi brod razlikovaće se od svog prethodnika - biće širi zbog stabilnosti i imaće zavaren trup, što će biti od koristi ukoliko, kao i originalni Titanik, naiđe na santu leda. Ipak, zahvaljujući modernoj navigacijskoj opremi mala je verovatnoća da će brod imati iznanadne susrete sa stranim objektom.
 
Palmer je najavio da će Titanik II na prvo putovanje krenuti iz Dubaija 2022. godine. Konačno odredište biće Njujork tako da će Titanik II tokom plovidbe proći područjem gde je Titanik udario u ledeni breg i potonuo. Nakon toga Titanik II će putovati istom rutom kao i njegov prethodnik - kretaće se od Sauthamptona u Engleskoj do Njujorka u SAD-u.
 
Detalji o Titaniku II još nisu poznati. Prema stranici kompanije Blue Star, Titanik II imaće iste restorane kao njegov prethodnik, a očekuje se da posada nosi sličnu odeću kao posada originalnog Titanika. 
 
Titanik II nije jedina replika Titanika koja se gradi u Kini. U pokrajini Sečuan u toku je izgradnja još jedne rekonstrukcije s tim da je reč o verziji koja nikada neće zaploviti otvorenim morem. Projekat finansira Vlada Kine i zamišljen je kao turistička atrakcija, a ne kao brod za krstarenje.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja