Ponovo se uvodi voz do Venecije

U narednih godinu dana ponovo će biti uveden u saobraćaj voz Beograd-Trst-Venecija.
U narednih godinu dana ponovo će biti uveden u saobraćaj voz Beograd-Trst-Venecija.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i predstavnici Italijanskih železnica najavili su danas da će u narednih godinu dana biti ponovo uveden u saobraćaj voz Beograd-Trst-Venecija, koji će tu maršutu prelaziti za šest do sedam sati.

Generalni direktor Italijanskih železnica Mauro Mareti je na sastanku u Vladi Srbije rekao da Italija upravo proučava tehnološke aspekte i administrativne prepreke kako bi se omogućilo da taj voz stiže u predviđenom vremenu.

Ambasador Italije Armando Variko je kazao da poseta predstavnika Italijanskih železnica, zbog uvođenja železničke linije Beograd-Venecija i pripreme rekonstrukcije pruge Beograd - Bar, potvrđuje strateški odnos koji Italija ima prema Srbiji.

Mrkonjić je kazao da bi ove godine trebalo da počne rekonstrukcija pruge Beograd - Bar, koja je deo tzv. Koridora 11 koji treba da poveže Italiju, Crnu Goru, Srbiju i Rumuniju.

  • Stari Grad

    07.04.2011 09:33
    Mislim da je gospodin hteo da kaže tehnološke prepreke i administrativne aspekte.

    :D
  • Putnik

    06.04.2011 19:14
    Via Trieste
    Koju ce bre marsutu prelaziti od 6 do 7 sati?
  • 05.04.2011 21:29
    jedva cekam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja