Otkazan Oktoberfest, prvi put od Drugog svetskog rata

Tradicionalni Oktoberfest u Minhenu prvi put posle Drugog svetskog rata, zbog pandemije virusa korona, neće biti održan, prenosi Dojče vele.
Otkazan Oktoberfest, prvi put od Drugog svetskog rata
Foto: Pixabay
Prema procenama organizatora, gubitak zbog otkazivanja Oktoberfesta za grad Minhen, ugostitelje, hotelijere i druge delatnosti biće oko 1,23 milijarde evra. Svake godine na Oktoberfestu nastaje 13.000 privremenih radnih mesta i radi 500 firmi.
 
Za stanovnike Minhena Oktoberfest nije samo ekonomski značajan, već predstavlja i glavnu turističku atrakciju, koja okupi i do šest miliona ljudi.
 
Kako bi ublažili gubitke, vlasnici restorana organizuju Gostioničarski festival, koji će se održati u skladu sa epidemiološkim pravilima.
  • Deutsche

    21.09.2020 22:37
    Welle
    Ugasili festivale.

    Odobrili do 3h (traje do 5) žurke u lokalima kao mera bezbednosti.

    (Uz ovu meru bezbednosti ljudi se prenatrpavaju u klubovima, žene koje varaju muževe i obrnuto "opšte" sa njih nekoliko u toku večeri i onda idu kući i ljube svoje ukućane?!)

    Neka mi neko objasni koja je ovde mera bezbednosti?

    Ko koga ovde ....?
  • Milan Petrovic

    21.09.2020 15:08
    B.Oslobodjenja 112
    Sami alkosi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.