Obolela žena koronom zarazila 15 drugih putnika u avionu

Dugi letovi pogodno su tlo za širenje virusa korona, zaključak je jedne studije, koja je pokazala da je na letu od Londona do Nahoja jedna putnica zarazila 15 osoba u letelici.
Radi se o letu VN54 od 1. do 2. marta, a na letu je u biznis klasi bila žena koja je kašljala i imala bolove u grlu. Kada je sletela u Vijetnam dobila je visoku temperaturu i potom je pozitivno testirana na virus korona.
 
Naučnicima je pošlo za rukom da istraže ovaj slučaj i došli su do zaključka da je virusom korona zaraženo 12 putnika biznis klase i dva ekonomske klase, kao i jedna stjuardesa.
 
Tokom leta nijedan od novozaraženih nije imao simptome.
 
Na osnovu tog istraživanja naučnici su dokazali da kretanje aerosola može biti problem u avionu i da su avioni plodno tlo za širenje Covida-19.
  • don

    26.09.2020 03:54
    Pitanje
    Sta ako niko nije imao simptome? Pa isti ti naucnici tvrde da mozes biti pozitivan i bez simptoma.
    Jel' iko umro?
    Ako jeste i ako je neko kriv, postoji sud.
    Ako nije, ova prica je gora od nacizma ili bilo cega sto mozes zamisliti. Sta ako se neko prehladio pa se jos neko prehladio? Uvek se desavalo i imali smo ono nase duboko osecajno "Nazdravlje". Svi ce postati imuni na nesto i kraj price.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.