VIDEO: Putnici nostalgični a kompanija u problemu jer nema letova - uveli avionski obrok na samom aerodromu

Obrok koji putnici dobijaju tokom leta avionom sastavni je deo putovanja, ali takvu hranu većinom baš i ne krase gurmanske odlike. Ali, s obzirom na brojne promene u turističkoj industriji zbog pandemije, brojni putnici su nostalgični i takva im hrana nedostaje, piše portal Simple Flying.
Zbog toga je kompanija "Thai Airways" odlučila da svoje obroke poslužuje u novootvorenom restoranu na aerodromu u Bangkoku, a u posluživanju učestvuje osoblje zaposleno u avio-kompaniji.
 
Čitava flota "Thai Airways" već je mesecima prizemljena nakon što je u aprilu vlada prekinula sve putničke letove, a zbog finansijskih poteškoća uprava kompanije strahuje od bankrota. Zbog toga su kantinu u svom sedištu u Bangkoku pretvorili u restoran, uredivši je tako što su reciklirali stare delove aviona, poput sedišta, te zaposlili deo osoblja.
 
Prvo su nudili obroke za poneti, ali kad su shvatili da ima mnogo zainteresovanih odlučili su da svima kojima nedostaju putovanja avionom ponude konzumiranje "avionskog" obroka u restoranu na tlu.
 
Posetioci u restoran na drugom spratu ulaze stepenicama, poput onih kojima ulaze u avion, a zaposleni na ulazu skenira njihovu bording kartu.
 
Po ulasku u "kabinu" restorana mogu se udobno smestiti u avionskim sedištima i obrok konzumirati za stolovima napravljenim od guma aviona ili od delova odbačenih motora.
 
Obrok, koji je u uobičajenim okolnostima dostupan jedino za vreme leta u kabini aviona, poslužuje im kabinsko osoblje, koje zbog pandemije ne radi u uobičajenim okolnostima.
 
 
Kako bi doživljaj bio što autentičniji, zainteresovanima se nudi i opcija sedenja u ekonomskoj i biznis klasi.
 
Od 7 sati ujutro "putnicima" se nudi bogat izbor peciva, a od 9 sati prelazi se na celodnevni međunarodni meni.
 
Među obrocima su cezar salata, japanska yakisoba, pileća shawarma, pasta karbonara i bolonjez, obrok od morskih plodova i čizkejk od manga, a svi koštaju od tri do šest dolara.
 
Nažalost, nakon što pojedete obrok, nećete moći da se iskrcate na željenom odredištu, ali prisetićete se svojih ranijih putovanja, smatraju u Thai Airways-u.
  • Mirjana

    27.09.2020 17:05
    Eee, čega se sve neće setiti. Ništa čudno, ljudi su očajni. Samo čarter kompanije još uvek rade i to ne sve, mahom one koje imaju uslugu "privatni letovi za grupe". Poplašio se narod pandemije, pa ne putuje, osim ako se mora. Ništa čudno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja