Putnici će morati da dokažu da su vakcinisani da bi ušli u avione Kvantasa

Međunarodni avionski putnici u budućnosti će morati da dokažu da su vakcinisani protiv kovida-19 da bi mogli da uđu u avione kompanije "Kvantas", saopštio je australijski prevoznik.
Putnici će morati da dokažu da su vakcinisani da bi ušli u avione Kvantasa
Foto: Pixabay
Šef kompanije Alen Džojs izjavio je da će ovakav potez biti "neophodnost" kada vakcine budu dostupne.
 
"Kroz razgovore sa kolegama iz ostalih prevoznika širom sveta zaključio sam da će to biti uobičajena stvar", izjavio je Džojs.  
 
Australija je zatvorila svoje spoljne granice na početku pandemije, a svi povratnici moraju u karantin. Džojs je izjavio da "Kvantas" trenutno razmatra izmene u pravilima pružanja svojih usluga za međunarodne putnike, dok avio-industrija planira nastavak poslovanja.  
 
"Tražićemo od ljudi da budu vakcinisani pre nego što mogu da uđu u avion. Smatramo da će to biti neophodnost za strane putnike koji dolaze i ljude koji odlaze iz ove zemlje", rekao je Džojs.
 
On je izjavio da uvek postoje izuzeci za svaku vakcinu iz medicinskih razloga, ali je naglasio da to "treba da bude jedina osnova".
  • Gradski

    24.11.2020 00:43
    Jel avioni za kvantas lete s Ceneja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.