FOTO: Uprkos koroni, otvoren festival leda u Harbinu

Osvetljeni ledeni tornjevi i kristalne palate izrađene od džinovskih blokova leda i ogromni snežni lavirinti dočekuju psoetioce kineskog godišnjeg ledenog festivala u Harbinu.
Čarobni prizori svake godine privuku milione posetilaca u grad na severoistoku zemlje, koji je otvorio zimski festival u utorak uprkos ponovnoj pojavi žarišta virusa korona u više delova Kine.
 
Pripreme za festival počele su nedeljama ranije i radnici su iskopali milione kubnih metara leda s površine reke Songhua.
 
 
Ledena gromada oblikovana u ogromni cvet zasvetlila je u utorak uvečeoznačavajući početak festivala.
 
 
Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu inspirisale su širom Kine promociju zimskih sportova i turizma, a broj kineskih skijališta u protekloj deceniji gotovo se učetvorostručio.
 
 
Kina je uveliko stavila pod kontrolu epidemiju virusa korona, počela su da se otvaraju mesta zabave i kulturnih događaja i život se proteklih meseci uveliko vratio u normalu.
 
 
Međutim, mala žarišta u mnogim gradovima podstakla su vlasti da pojačaju testiranja i ograniče putovanja.
 
 
Posetioci festivala ove godine moraju da pokažu "zdravstveni kod" na aplikaciji za praćenje kontakata obolelih od Covida-19 i meri im se temperatura pre ulaska na festival.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.