Đumbir, cimet i vanila protiv mučnine u putu

Da vam nezgode poput mučnine u kolima ili autobusu ne bi pokvarile odmor valja znati jednostavne, prirodne lekove koji mogu brzo da otklone problem.

Da vam nezgode poput mučnine u kolima ili autobusu ne bi pokvarile odmor valja znati jednostavne, prirodne lekove koji mogu brzo da otklone problem.

Kako bi putovanje prošlo bez mučnina, vrtoglavica i povraćanja pomoći će prirodni lekovi, odnosno kako biste na vreme sprečili želudačne tegobe, pre polaska na putovanje popijte mešavinu od jedne osmine kašičice vanile (šipku vanile rascepiti i nožem sa unutrašnjosti istrugati zrnca), dve kašike tople vode i malo meda.

Ublažavanju želudačne nervoze kod dece pomoći će masaža stomaka uljem za masažu kojem ste dodali četvrtinu kašičice ekstrakta vanile.

- Umirujući miris vanile delotvorno opušta i uklanja napetost - kaže Danijela Vlahović, holistički terapeut iz centra zdrave ishrane "Hema Keja Neje".

- Đumbir je takođe odličan lek protiv mučnine tokom vožnje, pa kada krenete na put, napravite sebi čaj tako što ćete u vrućoj vodi ostaviti nekoliko komadića svežeg đumbirovog korena (ako nemate svež, stavite prstohvat suvog đumbira) oko 15 minuta - savetuje ona.

Takođe grčeve ili nadraženi dečji želudac može da ublaži cimet. On smiruje bol, dobra je prevencija protiv nadutosti i blagotvoran je za varenje. Dovoljno je da kašičicu dodate u sok ili voće.

  • Tiberius

    30.06.2011 11:48
    dva dimigala na pocetku puta i necete iamti nikakvih problema sa zelucem + posto ima sedirajuce dejstvo, spavacete kao zaklani. moja omiljena droga za putovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.