Plan Grčke za otvaranje turizma: Kako će turisti morati da se ponašaju

Grčki ministar turizma Haris Teoharis, koji je na turneji po zemljama odakle gosti redovno dolaze u Grčku, predstavio je plan Vlade za otvaranje turizma.
Plan Grčke za otvaranje turizma: Kako će turisti morati da se ponašaju
Foto: Pixabay
Plan Grčke je da ove godine počne da prima strane goste 14. maja, što zavisi i od stanja u kojem će tada biti pandemija. Dodao je da je, uz isti uslov – ako epidemiološki podaci budu povoljni, želja da se za putnike "s nekih tržišta s velikim procentom vakcinisanih otvori turizam već sredinom aprila".
 
Teoharis je predstavio i "pet linija odbrane" Grčke, odnosno uslova za ulazak putnika i boravak u Grčkoj.
 
"Prva linija odbrane" je da svaki strani turista mora imati potvrdu da je ili vakcinisan protiv korona virusa, da se oporavio od zaraze tim virusom ili da pokaže negativan rezultat testa na koronu.
 
"Druga linija odbrane je što ćemo sami obavljati testove iz uzorka turista po dolasku. Ta strategija kontrole biće usmerena posebno na one koji dođu iz zemalja odakle je prethodnog dana bilo veće koncentracije pozitivnih slučajeva", naveo je ministar.
 
"Treća linija odbrane" Grčke je da se turisti odmah stave u karantin u slučaju pozitivnog testa, a da se potom podvrgnu detaljnijem PCR testu.
 
"Četvrta linija odbrane" su opšta pravila o bezbednosti, poput obaveznog korišćenja maske ili držanja distance, ograničenja za restorane, autobuse, turističke izlete i razgledanje.
 
"Peta linija odbrane" je, podvukao je ministar, da svi treba da slede ista pravila kao i Grci.
 
"Ako za grčke građane postoji obaveza maske, isto će važiti za sve, bez obzira da li su vakcinisani ili ne", naglasio je.
 
Teoharis je rekao da će vakcinacija osoblja u grčkom turističkom sektoru takođe pomoći u zaštiti od infekcije.
  • hk

    04.04.2021 15:21
    Šta ste zapeli za Grčku, pa u Meksiko može da se ide sve vreme, mi smo za zimu bili u Cancun-u i i Mexico City, ne treba ni PCR ako vam je to već bitno jer ste kretenski antivaxeri isl
  • Ljupko

    04.04.2021 15:18
    Ha ha ha
    Konačno rešeno drugi problem Srbskog čoveka u ovom veku .sad ladno može da ßdne u kafić u baštu naruči kafucino i cedjenju narandžu za dve svoje dnevnice jer mora kafedžija da nadoknadi svoje pauze u radu pa da ode do agencije koja će ga sa blagoslovom naravno odrati za sva svoja cekanja.kad tako odran sedne u kola prodje kroz Makedoniju za džabe kao gratis čast za vakcine što makodonci velikodušno dobiše da im ne istekne rok dolazi kod bratka Grka koji će da ga odete na svoj način da nadoknadi svoje čekanje i frustracije brate Srbine ako je ostalo još šta na tebi bučni se u more na kući na nove mere ..
    Jer pandemija je to...nikad ne znaš na čemu si ..
  • Ja

    04.04.2021 12:23
    Bar neće igrati gare po plaži, nadam se!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.