U Veneciji smanjuju gužvu

Od danas turističke usluge Venecije biće dostupne i na Internetu, u pokušaju da se ravnomernije rasporedi poseta 20.000.000 turista, koliko tokom godine poseti ovaj grad na severu Italije. Posetioci Venecije će moći da rezervišu usluge, koje kontroliše gradska vlada, kao što su parking, karte za trajekte i ulaznice za muzeje, preko novih Web lokacija na domenima .com i .it.

Predstavljajući novi portal, zamenik gradonačelnika Venecije Mikele Vianelo rekao je da će na novim lokacijama biti i hiperveze do Web lokacija na kojima se nude privatne turističke usluge (hoteli, restorani, prodavnice) i da će one služiti kao mrežni agregator gradskih turističkih usluga. "Termometar održivosti" će obaveštavati posetioce o gužvi s kojom će se susresti ako odluče da posete Veneciju, a kalendar s datumima u različitim bojama će ih podsticati da to urade van sezone - u zamenu za manje cene, rekao je Vianelo.

Posetioce lokacije dočekivaće Đulija, ženski virtuelni lik (avatar) koji će ih voditi kroz ponuđene usluge, predstavljene na pet jezika - italijanskom, engleskom, francuskom, nemačkom i španskom.

Ulaznice kupljene preko Mreže imaće trakaste kodove koje će skenirati gradski IT sistem, izjavio je Vianelo. "Na ovaj način grad se priprema da na najbolji mogući način dočeka turiste - s jedne strane da ih obavesti o gužvi koja ih očekuje tokom posete, a sa druge da im omogući da uštede novac, što svakako nije loše u teškim vremenima poput ovih", rekao je Vianelo. "Platforma će biti besplatna, otvorena i fleksibilna. Jedini uslov za one koji žele da se povežu s gradskim portalom jeste pružanje kvalitetnih usluga. Odlučili smo da na moderan način rešimo brojne probleme", rekao je na zamenik gradonačelnika Venecije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja