Er Srbija leti za glavni grad Rusije

Aerodrom "Nikola Tesla" saopštio je da letove za Moskvu obavlja jedino nacionalna avio-kompanija Er Srbija, dok letovi ostalih aviokompanija za Moskvu, kao i letovi za Kijev trenutno ne saobraćaju.
Er Srbija leti za glavni grad Rusije
Foto: 021.rs
Svi ostali letovi sa beogradskog aerodroma ka drugim destinacijama obavljaju se prema predviđenom redu letenja, odgovoreno je na upit FoNeta o statusu letova posle odluke Rusije da zabrani letove aviona iz pojedinih država.

"Kao i uvek, Aerodrom ‘Nikola Tesla’ prilagođava se odlukama svojih partnera aviokompanija i zajedno sa njima aktivno prati odluke nadležnih organa", dodaje se u saopštenju.

Rusija je zatvorila nebo za Nemačku, Španiju, Italiju, Francusku i još desetine zemalja uvodeći im recipročne mere, saopštila je danas Rosaviacija.
 
"U skladu sa normama međunarodnog prava, kao odgovor na zabranu evropskih država da obavljanje letova civilnih aviona kojima upravljaju ruski avioprevoznici i/ili su registrovani u Rusiji, uvedeno je ograničenje na letove avio-prevoznika 36 država", navodi se u saopštenju.
 
  • Nesa

    13.03.2022 10:32
    Sankcije
    Ma ko ce nama uvoditi sankcije, glupost. Sve te EU firme i dalje izvoze u Rusiju preko nas.
  • Cerak

    12.03.2022 23:42
    Leti, leti, bubamaro....
    Samo se vi igrajte, umorni smo od pogrešnih političkih odluka.
    Dosta je više.
    Da nam neki dron ne doleti sa "Na Zapadu ništa novo", nemam ja zadnji deo za dve stolice. Pardon, četiri, tu su i poštovani još istočnija braća kao i bliski nam turci.
    Prizemljite želje, sada nije trenutak.
  • NS

    01.03.2022 18:49
    Dok i name ne zaprete sankcijama neka lete… Ako budu pokušali nas da izoluju od sveta kao Rusiju onda revidirati odluku… Rusija je velika i te sankcije možda može da podnese, Srbija svakako ne može… Nadam se da nam truli zapad ne sprema taj scenario, ali ako sprema prst na čelo pa da se dobro vidi šta i kako dalje….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.