Počinje uzbudljiva nova sezona: Rafting centar Drina-Tara spremno dočekuje brojne goste

I ove godine, jedna od najposećenijih destinacija za ljubitelje prirode i aktivnog odmora su rafting kampovi na reci Tari.

Blizina dva nacionalna parka - Sutjeska i Durmitor, kao i lepota prirode u kanjonu Tare, svake godine privlače sve veći broj gostiju iz celog regiona, ali i širom sveta.

Nema greške ukoliko ove godine prvi put posetite ili se vratite u Rafting Centar Drina-Tara, najveći kamp sa tradicijom dugačkom od skoro četvrt veka.

U Rafting Centru Drina-Tara vidno teku pripreme za novu rafting sezonu, koja zvanično počinje 1. aprila 2022. godine.
 
 
Rafting centar Drina-Tara omiljeno je mesto iskusnim ljubiteljima rafting avantura, ali nijedan "novajlija" na ovim vodama ne ostaje ravnodušan. Razlozi su brojni, a ovo su neki koji će vam pomoći da se opredelite da ove godine dođete u ovaj dragulj netaknute prirode.
 
 
Istinski doživljaj na otvorenom
 
Reka Tara je prirodno dobro pod zaštitom UNESCO i napravila je drugi najveći kanjon na svetu - odmah posle Kolorada. Voda u reci je tokom celog raftinga ispravna i za piće, a strani posetioci su utiska da je čarobne, tirkizne boje. 
 
Ako se svemu tome dodaju desetine brzaka i bukova tokom cele godine, jasno je zašto je rafting Tarom jedna od najvećih adrenalinskih avantura u Evropi. Uverićete se i sami.
 
Najbolji provod u regionu
 
Rafting Centar Drina-Tara je koncipiran kao planinski kamp sa drvenim bungalovima i velikim restoranom u sredini, čije se terase nadvijaju nad reku. 
 
Čitav kamp je otvorenog koncepta. Odmah s dolaskom nemoguće je ne primetiti pozitivnu energiju koju vam prenose zaposleni i sama priroda, u kojoj se ovaj kamp savršeno ušuškao. Iako ima kapacitet od oko 400 ležajeva (što može da zvuči da je mnogo) bungalovi su lepo rasporedeni i u samom kampu nikada nemate osećaj da je gužva. Čak naprotiv, neki gosti su na aktivnostima u prirodi, a drugi odmaraju na terasama na reci, u opuštenoj atmosferi.
 
Atmosfera u toku večernjih sati potpuno "živne" i pretvara se u pravu žurku s dobrom muzikom, hranom i pićem, a nije isključeno da ćete upoznati neke nove prijatelje.
 
Kada u regionu spomenete brend "rafting Tara", gotovo je sigurno da će mnogi znati o čemu govorite. Očekujte da će se neko u društvu prisetiti divnih uspomena iz Rafting Centra Drina-Tara.
 
Domaća hrana
 
Kuhinja je smeštena u samom Rafting Centru Drina-Tara i bićete u prilici da probate prave specijalitete pripremljene na tradicionalni način sa ovog podneblja. Domaći kajmak, sočan krompir, ukusno meso koje se topi u ustima, domaći uštipci, kiselo mleko, sveže povrće i mnogo toga još očekuje vas na avanturi koju ćete pamtiti. 
 
U šali mnogi kažu da hrana u ovoj oazi prirode nije organska, već domaća.
 
 
Mnogo više od raftinga
 
Rafting Centar Drina-Tara nalazi se na samoj obali reke, na mestu gde se susreću dva velika nacionalna parka: Nacionalni park Sutjeska i Nacionalni park Durmitor. Ovakva priroda omogućava, osim nezaobilaznog raftinga, i mnoge druge aktivnosti u prirodi
 
U poslednjih nekoliko godina primetno raste interesovanje za celodnevne hiking ture u nacionalnim parkovima. Rafting Centar Drina-Tara ima nekoliko hiking tura u svojoj standardnoj ponudi, koje vode profesionalni vodiči. 
 
 
Osim aranžmana za rafting Tarom i hiking, ovaj rafting centar raspolaže sa 15 snažnih ATV kvadova za kvad ekspedicije za grupe do 25 gostiju. Takođe organizuju i foto-safari ture, adrenalinski kanjoning u kanjonima Hrčavke i Nevidio, te planinarske ture i aranžmane koji kombinuju rafting Tarom i ostale aktivnosti u prirodi. 
 
Od ove sezone u Rafting Centru Drina-Tara su u ponudi i svetski popularne E-bike planinarske ture. Sa električnim biciklima moći ćete da idete na izlete na planine Zelengora, Durmitor, Maglić i druge lokacije u epicentru aktivnog odmora u ovom delu Evrope.
 
Aktivnosti nisu obavezne - dođite u goste samo da se odmorite i "napunite baterije" u prirodnom okruženju, uz uživanje koje ćete prepričavati godinama kasnije.
 
Sve informacije o rezervacijama nalaze se na zvaničnom sajtu Rafting centra Drina-Tara.

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.