Dve putnice dobile rekordne kazne zbog ponašanja u avionu: "Ne ponašajte se kretenski"

Dve putnice u avionima, optužene za "neobuzdano ponašanje", dobile su najveće kazne koje je ikada predložila američka Uprava za vazdušni saobraćaj FAA.
 Dve putnice dobile rekordne kazne zbog ponašanja u avionu: "Ne ponašajte se kretenski"
Foto: Pixabay
Petocifrene kazne u ukupnom iznosu od 160.000 dolara, izrečene za dve putnice optužene za nasilje u avionima, deo su kazni u visini od dva miliona dolara izrečenih ove godine, preneli su američki mediji.
Jedna putnica je kažnjena kaznom od gotovo 82.000 dolara jer je više puta udarila stjuardesu koja ju je opomenula kada je pokušala da otvori vrata letelice, preneo je CNN. 
Od početka 2021. američki avio-prevoznici zabeležili su rekordan broj putnika koji ometaju let i mnogo incidenata koji uključuju odbijanje nošenja zaštitne maske. 
 
Najnovije kazne objavio je ministar saobraćaja Pit Butigig. 
 
"Ako ste u avionu, ne ponašajte se kretenski i ne ugrožavajte letačku posadu i saputnike. Budete li to radili, kazniće vas FAA", rekao je on za tv mrežu ABC.
  • Nenad

    22.04.2022 10:07
    Svuda je tako
    Dosta čudni ljudi lete u avionima, ne samo u amarici nego svuda. Viču, svadjaju se, pevaju, urlaju, ustaju sa sedišta, piju alkohol, jedu, odvratno. Jedno vrmee su me slali često na služben put avionom,nagledao sam se svašta. Sada letim samo kada moram. Ako ne možete da izdržite put, onda pravac u RoyalCharter service i unajmite privatni avion pa budite sami i radite šta hoćete
  • Zvrk

    10.04.2022 16:28
    Zar samo u avionu?
    "ne ponašajte se kretenski i ne ugrožavajte"
    Ameri su poznati po takvom ponašanju u celom svetu, ne samo u avionima.
  • Lopovska posla

    10.04.2022 11:16
    Pazi molim te,Amerikanke se ponašaju kretenski u avionu.Jel moguće da i za amere važe zakoni kao i za sve ostale?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja