Uskoro novina na putevima u Hrvatskoj: Saobraćajni prekršaji će se plaćati samo karticom

Plaćanje kazne za prekršaj na ruke policijskom službeniku odlazi u istoriju, objavljeno je iz MUP-a Hrvatske, a policijski službenici dobiće POS uređaje za naplatu.
Uskoro novina na putevima u Hrvatskoj: Saobraćajni prekršaji će se plaćati samo karticom
Foto: 021.rs
Od 1. jula novčane kazne za saobraćajne prekršaje na licu mesta vozači više neće moći da plaćaju gotovinom. Od tog datuma Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske u potpunosti prelazi na bezgotovinsku naplatu novčanih kazni preko POS uređaja.
Sa tim ciljem, MUP Hrvatske nabavio je 600 POS uređaja, koji su raspoređeni po policijskim upravama u celoj Hrvatskoj. Posedovaće ih policijske patrole u vozilima, kao i na motociklima, ali će biti dostupni i na međunarodnim graničnim prelazima i u policijskim stanicama.
Bezgotovinskim načinom plaćanja policija će unaprediti kontrolu i nadzor postojećeg sistema plaćanja novčanih kazni, ali će i uticati i na smanjenje koruptivnih rizika u policiji.
 
Policija POS uređaje za naplatu novčanih kazni već koristi na terenu, uz naplatu kazne u gotovini, dok od 1. jula mogućnost plaćanja kazne u gotovini više uopšte neće postojati.
 
Vozaču koji putem POS uređaja plati novčanu kaznu na mestu prekršaja uručiće se potvrda da su novčana kazna i troškovi postupka plaćeni, kao i slip o obavljenoj transakciji putem POS uređaja.
  • nik

    23.06.2022 14:02
    svako mora da ima karticu, svako ko ima račun u banci ima karticu, svako ko ima kola, znači ostvaruje prihode mora da ima karticu, ne poznajem način da neko nema karticu,
  • bankar

    23.06.2022 11:59
    A ko nema karticu, pravac u zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja