Pripremite novčanik: Ovo su cene ležaljki i suncobrana u Grčkoj

Letovanja su počela i jul je za sve turističke destinacije špic sezone.
Pripremite novčanik: Ovo su cene ležaljki i suncobrana u Grčkoj
Foto: Pixabay

Kako piše Nikana.gr, na većini plaža koje su posetili članovi njihovog tima, ležaljke i suncobran se može dobiti za konzumaciju, a u pojedinim plažnim barovima ograničena je an određeni iznos. 

Mnoge plaže imaju i deo gde možete postaviti sopstvene ležaljke i peškire, a samo mali broj plaža vam to ne omogućava i veoma mali broj njih naplaćuje ulaz.

Cene frapea se kreću od 2,5 do 5 evra, gazirani sokovi od 2 do 3,5, dok su sveže ceđeni od 5, a pivo od 3 do 5 evra.
 
Sve veće plaže koje imaju više barova imaju uglavnom barem jednu opciju da je za ležaljku i suncobran dovoljno platiti piće. Raspitajte se pre nego što sednete koji su uslovi u tom baru.
 
Sitonija
 
Plaža Karidi je slobodna da ovde stavite svoje ležaljke i suncobrane, a tu imate i kantinu i jedan restoran sa sasvim pristojnim cenama hrane i pića.
 
Plaža Lagonisi - na nju se plaća ulaz 5 evra po osobi van sezone, dok u sezoni zavisi od reda ležaljki u koji sednete (prvi i drugi red će biti 15€, dok će za treći i četrvti red cena biti 10€, a za sve ostalo ostaje kao i sada 5€). Ako vam se svidi ova plaža, kada dođete do ulaza desni put vodi na deo plaže na kojima možete slobodno da postavite svoj suncobran i peškir.
 
Klimataria je takođe plaža na kojoj za poručeno piće možete iznajmiti set. Kako su rekli u jednom od restorana, u julu i avgustu će se, osim poručenog pića, set naplaćivati 5€.
 
Tigania plaža je jedna od omiljenijih i sve vas koji volite da idete tamo, obradovaće vas informacija da je potrebno jedino da poručite piće ili hranu i da možete da sedite na ležaljkama ceo dan.
 
Sikija je lepa peščana plaža u istoimenom mestu. Dosta je dugačka i skoro celom dužinom možete postaviti svoje stvari. Na plaži ima svega par kafića gde za poručeno piće možete dobiti ležaljku i suncobran.
 
Plaža Lagomandra je prelepa plaža na kojoj postoji dosta prirodnog hlada i mesta gde možete staviti svoje ležaljke ili peškire, a takođe postoji i deo ispred hotela gde su suncobrani i ležaljke, a u tom delu set se plaća 10€.
 
 
 Foto: Pixabay
 
"Napominjemo da na nekim mestima, ukoliko sednete u neki kafić ili restoran, nije dozvoljena ili preporučena konzumacija hrane ili pića koji nisu tu poručeni. Ukoliko ipak želite da pojedete ili popijete nešto što ste poneli, najbolje da to uradite van ležaljke kako vam neko slučajno ne bi napravio problem ili vas opomenuo", navodi Nikana.gr.
 
Tasos
 
La Scala je jedna od popularnijih plaža i po većini najbolje sređena na ostrvu. Ulaz na nju se ne plaća i ležaljke i suncobrani su besplatni uz konzumaciju, s tim da na pojedinim setovima postoji ograničenje. Najjeftinija varijanta su dve ležaljke i mali stočić gde morate popiti minimum dva pića, a cena frapea ovde je 5€, sokova isto tako, pa možemo reći da je minimum koliko morate potrošiti ovde 10€. Ako ste na setovima za više ljudi, 4-5, postoje dve varijante gde morate potrošiti 100, pa čak i 150€.
 
Psili Amos je veoma popularna plaža i ovde postoje opcije gde platite ležaljke i suncobrane i nemate nikakvo piće ni hranu, a imate i opciju za konzumaciju. Cena tih opcija gde plaćate ležaljke i suncobran iznosi 8€ za dve ležaljke i suncobran, a tamo gde su besplatne ležaljke za konzumaciju morate potrošiti minimum 10€.
 
Notos je jedna od popularnijih plaža ako letujete u Potosu, veoma je lepa, sa lepom bojom mora. Na njoj imate malo prostora i za svoj suncobran i peškir, ali ako se odlučite da budete na ležaljkama cena po setu je 5€ plus piće, ako ga želite. Cena kafe ovde je od 3€, a tako su i sokovi.
 
Gradska plaža u Potosu i Limenariji ima dosta barova i većina njih nudi opciju besplatnih ležaljki i suncobrana uz popijeno jedno piće.
 
Metalija je interesantna plaža za sve koji vole ronjenje i istraživanje, jer sa iste vodi tunel kroz stene do još jedne uvale. Ovde ima dosta prostora da postavite svoju ležaljku ili peškir i suncobran, ali ako želite da sednete na ležaljke tu je i jedan bar u kome se set plaća 6€ i u to nije uključeno piće.
 
Pefkari plaža je isto odlična za sve ljubitelje ronjenja. Ovde je voda izuzetno čista i lepa, a na ovoj plaži su ležaljke u svim barovima za konzumaciju, a cene frapea su od 2,5 do 3€. Cene hrane na Pefkariju su malo veće, nego recimo u Potosu.
 
Glifoneri plaža, odlična je za decu, jer ima prirodnog hlada, peska, dugo je plitko. 
 
"Na ovoj plaži nismo videli suncobrane, možda baš zbog hlada, a cena jedne ležaljke je 2€", dodaju u Nikani.
 
Na plaži Porto Vati je potrebno da za jedan set, od dve lažaljke i suncobrana, u kafiću poručite hranu i piće u vrednosti od 30€.
 
"Mermerna plaža je čini nam se najpoznatija i najpopularnijaplaža na Tasosu. Ovde je cena jedne ležaljke 12,5€ po osobi i u tu cenu je uključeno samo jedno piće odnosno kafa ili sok. Paradise beach cena jedne ležaljke je 4€, isto toliko košta i izmajmljivanje suncobrana a ukoliko odmah iznajmite set (dve‚ ležaljke i suncobran) cena je 10€ i nije ništa od pića i hrane uključeno u tu cenu", navodi se.
Plaža Aliki je jako mala, ali je lepa i treba je posetiti barem jedan dan, više zbog njenog okruženja nego zbog same plaže. Na ovoj plaži većina lokala daje set za konzumaciju, ali je potrebno poraniti, kako zbog parkinga, tako i zbog ležaljki.
 
Golden beach je dugačka nekoliko kilometara i na njoj postoji mnogo barova i restorana u kojima imate ležaljke na plaži. Mnogi ih daju besplatno za konzumaciju, makar jedno, odnosno dva pića po setu, bilo da uzmeta kafu, sok, pivo, dok su u nekima plaćaju i u to nije uključeno piće. Prošli smo ih nekoliko i u samo jednom smo naišli na informaciju da je cena seta 5€ i plus piće koje morate popiti.
 
Plaža Astris kod dela gde je bar Marley koja nam ranijih godina nije bila ništa specijalno sada nam se veoma svidela. Na njoj nema gužve, lep je ulaz u vodu. kao i boja vode, za razliku od mnogih plaža brzo ide dubina, a ovde je kao i na većini besplatan set ležaljki i suncobrana uz konzumaciju. Cena frapea na ovoj plaži je 3,5€.
 
 
 Foto: Pixabay
 
Atos, Halkidiki
 
Jerisos - negde se set dobija uz piće, a negde se plaća 10€ po suncobranu, bez pića, piše Grckainfo.com.
 
Uranopolis, Drenia i okolne plaže - mobilijar se dobija uz piće, od pet do devet evra. 
 
Olimpska regija
 
U najvećem broju slučajeva u Olimpskoj regiji, set ležaljki i suncobran se dobija uz cenu pića, koje je takođe prilično povoljno. 
 
Paralija - cena osnovnih pića (kafa, sok, pivo) je oko 3-4€, pa tako set od dve ležaljke i suncobrana, uz dva pića izađe između 6 i 8€.
 
Leptokarija - više turista je potvrdilo da čak i uz samo jedno poručeno piće možete koristiti set ležaljki i suncobrana tokom celog dana, a cena pića je oko 2,5-3€.
 
Olimpic Beach - kafa je oko 3€, a bilo je ponuda i 2 kafe za 4€. Zanimljiva je i ponuda kafa+poslastica (kola, tulumba, pita) za 3,5€.
 
Nei Pori - ležaljke se koriste uz narudžbinu, a za 6€ dobijaju se 2 kafe, 2 flašice vode i 2 krofne.
 
Skotina, Psarou Beach Bar - za 7€ se dobija komplet od 3 ležaljke i suncobrana, i 2 pića uz to, piše Grckainfo.com.
  • Turista

    04.07.2022 12:31
    Sad mi je Albanija postala bolja destinacija. Bio sam prosle godine I odusevio se.
  • iguman

    04.07.2022 11:42
    Cuba uništena zemlja.Oni su još uvek u revoluciji. Jedino što valja su sunce , more (okean) i pesak. Ostalo, što im je ostalo od Batiste, je nebrigom održavanja unisteno.
    Sada i Cubanci mogu da idu u hotele, što za vreme Fidela im nije bilo dostupno. Oni ne cene svoj peso i za njega nemozes ništa da kupiš. Us$ , € su glavna sredstva placanja. Nehigijena cveta, tako da nekoliko puta vam servisa piće u plastinim casama koje su za jednostavnu upotrebu. Nema veze bio hotel od 3 ili 5 zvezdica.
    Ako već hoćete nešto posebno idite u Maksiko.
    Od Cancuna severno sve je " na nivou".
  • Braćala

    04.07.2022 10:30
    ua
    za taj keš odeš na Kubu, Bog da te vidi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.