Letovanje u Hrvatskoj nikad skuplje: Za četvoročlanu porodicu odmor i do 4.250 evra

Ukoliko bi se četvoročlana porodica odlučila na sedmodnevno letovanje provede u nekom od gradova Hrvatske, moraće da izdvoji sumu i do 2.250 evra.
Letovanje u Hrvatskoj nikad skuplje: Za četvoročlanu porodicu odmor i do 4.250 evra
Foto: Pixabay
Tako će porodica, ako želi da odmara sedam dana u nekom od hotela na Makarskoj rivijeri, u proseku izdvojiti 1.250 evra.
 

Cena privatnog smeštaja u studio apartmanima za noćenje u jednoj od najpopularnijih destinacija za odmor kreće se od 60 do 90 evra, pišu Nezavisne novine.

Kada je reč o hrani i piću, cene se razlikuju u zavisnosti od toga da li će neko ručati u nekom od brojnih restorana ili će se odlučiti da kuva u svom stanu.
 
Sigurno će biti jeftinije ako sami kuvate, ali ko još želi da kuva na odmoru, pa ćete se bar dva-tri puta odlučiti da odete u restoran na ručak ili večeru, a ovo zadovoljstvo košta od 30 do 50 evra.
 
Prema reakcijama gostiju, "skoro sve je duplo skuplje nego u BIH".
 
"Duplo je skuplje. Nigde ne možete popiti kafu za manje od dva evra, a ništa bolja situacija nije ni sa sladoledom, jer su cene skoro iste", rekla je jedna od gošći iz susedne države.
 
Prema računici vozača iz BiH, ako vozite automobil koji u proseku troši sedam litara na 100 kilometara, onda ćete po sadašnjim cenama benzinskih pumpi od Banjaluke do primorja potrošiti 62 evra u oba smera.
 
Veoma popularna destinacija je Dubrovnik. Ukoliko bi četvoročlana porodica odlučila da ode na odmor u ovaj prelepi grad, morala bi da izdvoji od 1.000 do 4.250 evra.
 
Ako želite da uživate u nekom od privatnih apartmana u okolini Dubrovnika, platićete više nego u Makarskoj. Prosečna cena sedmodnevnog boravka u njima u neposrednoj blizini mora košta 650 evra, dok cena hotela znatno varira i iznosi 4.250 evra sa uključenim doručkom. 
  • Ne moze da se udje

    05.07.2022 16:31
    i da se rusi tudje
    Nikolaj@, jbg majstore, onda ces otic s tom neostvarenom zeljom na Lisje 2x1. Vidis koliku obalu imamo u centru Europe, desetine milijardi eura od nje svake godine zaradjujemo, svaka malo uredjija kuca je od 1.000.000 eura na vise, zemljista prodajemo po nekoliko stotina iljada eura za jednu obicnu kucu, u interakciji smo sa cijelim svijetom, poznati smo u cijelom svijetu, clanica smo EU a i NATO pakta, 1.1. ulazimo u Sengen i uvodimo euro kao sluzbenu valutu, ti nam Talijani svake godine ostave milijardu eura, nesto malo manje Austrijanci, dok su Madjari malo iznad ranga Srbije. I uz sve to, zaposljavamo i hranimo kunama desetak iljada gradjana Srbije koji kod nas zaradjuju hrvatske kune, a od skoro i hrvatske eure s likom Nikole Tesle, slavnog hrvatskog znanstvenika ciji se lik smijesi sa hrvatske kovanice eura taman malo ispod jednog od nasih simbola - sahovnice :) Dodji i ti ako imas love i divi se Hrvatskoj kulturnoj bastini i prirodnim lipotama kakvih je jako malo na nasoj planeti, bas kao i desetine milijuna turista iz citavog svijeta koji isto to rade svake godine. I jos nesto, kupujemo gotovo 5x vise novih automobila po glavi stanovnika u odnosu na Srbiju, i to mnogo skuplje automobile, tako da nam je okolis neusporedivo cisci od vaseg. I ne samo to, kod nas se postuju zakoni o zastiti okolisa, dok kod vas Kinezi najprljaviju industriju koji ni oni sami ne zele, dovode i grade razne Ling Long zagadjivace. I napokon u NS u izgradite prociscivas fekalnih voda. 21 vek!
  • Brat

    03.07.2022 17:36
    Ocigledno niste bili u Sloveniji da vidite sta je skupo. Zavisi sta je kome cilj - ako zelis da budes vidjen u skupom hotelu odes u Portoroz u Kempinski, ako zelis da uzivas u moru nadjes privatan smestaj u Ankaranu. Meni je u Hrvatskoj u Vrsaru bilo sjajno - privatan smestaj, gazda je bio ozbiljan kuvar, jedino je plaza bila dosta daleko ali stvarno bolje nije moglo za te novce - cena je bila u rangu Paralije.
  • Bb

    03.07.2022 10:33
    Bb
    Da ima te pare nikada nebi letovao na Jadranu! Zanzibar....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.