VIDEO: Jedna od najlepših svetskih plaža nastala je posle eksplozije, pogledajte snimak iz drona

Predivni kadrovi iz drona nam stižu iz Meksika sa "skrivene plaže" na Marieta ostrvu.

Jedna od najlepših na svetu, Skrivena plaža u Meksiku, nastala je kao rezultat vojnih vežbi i testiranja.

Ova "rupa" je deo vulkanskog ostrva Marieta, koje postoji nekoliko hiljada godina. Ipak, ona nije nastala igrom majke prirode, već je delo ljudskih ruku – ovo je područje vlada Meksika odabrala kao mesto na kojem se mogu raditi vojna testiranja.

Upravo su eksplozije zaslužne za to što je ovo područje danas tako velika turistička atrakcija. Brojne rupe čine atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih pećina, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s detonacijama, sredinom prošlog veka proglasila i nacionalnim parkom.
 
U jednoj od pećina nalazi se i neobična peščana plaža koja je redovno na listi najlepših na svetu. Međutim, da biste došli do nje, potrebna vam je pomoć lokalaca koji organizuju izlete brodom.
 
Playa del Amor, odnosno Skrivena plaža nalazi se u velikom krateru zbog čega se ne može videti s kopna niti mora, a da bi se do nje došlo treba zaplivati kroz morski tunel. Plaža odjednom može da primi 117 posetilaca koji na raspolaganju imaju samo 20 minuta za razgledanje, koliko je predviđeno za ture.
 
  • pera

    05.07.2022 12:08
    ..
    Plaza osmi putnik.
  • Petar

    05.07.2022 12:07
    Fascinantno.
  • Ljubav

    05.07.2022 09:54
    ”Playa del Amor, odnosno Skrivena plaža"? Valjda plaza ljubavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja