FOTO, VIDEO: Znate li za plažu sunčanih boema? Sat vremena od Novog Sada u gradu bez pijaće vode

Vojvodina je katkad čudna, ali je lepa. Barem tamo gde se čovek pobrinuo da ne zagadi, već da uredi. Tako i grad u kom nema pijaće vode, ima lepu vodu i plažu za odmor.

U Zrenjaninu se nalazi gradsko kupalište, odnosno Peskara. Plaža je idealna za kratki odmor, ukoliko vam ne smeta previše gužva. Ako vam je kupanja previše, postoji i mogućnost pecanja u šaranskom reviru "Čepel".

Ukoliko idete iz Novog Sada, tamo ste za manje od sat vremena. Kad izađete na put za Zrenjanin, imate svega nekoliko skretanja nakon zrenjaninskog "Biga". 

Kako često volimo da preterujemo, tako i ovaj kraj nazivamo "Srpskom Kopakabanom". Zapravo, reč je o plaži koja se nalazi na pet kilometara od centra najvećeg banatskog grada. Reč je o tri jezera koja su nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, otud i ime "Peskara".
 
 
Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta. 
 
 
Kako je reč o gradskom kupalištu, tu su ugostiteljski objekti u kojima možete da se osvežite, a postoji i spasilačka služba. Sam ulaz na kupalište je besplatan, a postoje planovi da se plaža proširi.
 
 
Ono što je mali nedostatak jeste što ovo nije jedna od onih plaža gde ste samo vi i još pet osoba. Na plaži može da bude i nekoliko hiljada kupača. 
Ipak, ono što zasigurno vredi videti jeste lepi zalazak sunca. 
 
 
Do "Peskare" se lako stiže gradskim ulicama koje vode ka prigradskom naselju Mužlja, a na jezerima se završavaju ulice Mostarska, 9. maja i Tot Ištvana. Iz centra grada do "Peskare" se može stići ulicama kroz naselja "Berbersko", "Bagljaš" ili "Šećerana", potom ulicom Radnoti Mikloša do neke od prethodno navedenih ulica. Svi prilazi kupalištu su asfaltirani, sa dovoljno prostora za parkiranje motornih vozila.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @zrenjanin

  • Limeni

    05.07.2022 17:50
    No go
    Eh kad nebi odvrtali cajke na sav glas iz onih bircuza bilo bi to štogod za posetiti
  • Lila

    05.07.2022 16:05
    ????
    Prašnjavo i prljavo. To se i ne može nazvati plažom. Štrand je Zanzibar u odnosu na Peskaru
  • Vlada

    05.07.2022 15:16
    sve je lepo do 9 ujutro kad kafići raspale narodnjake i lokalne budale krenu da cepaju džet skijevima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.