Premijer Crne Gore: Cene na primorju kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada videla nije

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je predsezona u toj zemlji bila jako dobra, a da je glavna sezona u "malom zakašnjenju i da su cene kao na Azurnoj obali".
Premijer Crne Gore: Cene na primorju kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada videla nije
Foto: Pixabay
"Parametri su takvi da su ukupni prihodi koji se ostvaruju na zadovoljavajućem nivou", rekao je on na sednici vlade.
"Ako neko misli da može da se ponovi sezona od prošle godine, kada je bio špic neverovatan jer smo mi bili jedina otvorena zemlja 45 dana, to će teško moći da se realizuje. Moramo da se prilagodimo novim trendovima. Cene na primorju su kao na Azurnoj obali, to Crna Gora do sada nikada videla nije", rekao je Abazović.
Kako je dodao, raduje ga što dosta turista bira mir, prirodu bez gužvi i putovanja prema plažama, krajeve gde je čist vazduh i gde temperature nisu visoke kao na primorju.
 
Nada se da će veći talas turista stići u drugoj polovini meseca.
 
"Moramo da znamo da je cena vode na primorju i do četiri evra, a pre godinu i po je bila evro i po. Neke sojenice (male kućice na Adi Bojani) su se izdavale po 50 evra, a sada po 250 evra. Samo treba da budemo realni i pošteni", naglasio je Abazović.
 
Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Budve, od Jaza do Buljarice odmara se 29.707 turista, što je za petinu manje nego prošle godine u istom periodu.
 
Od ukupnog broja gostiju, 3.130 je iz Rusije, 2.275 iz Ukrajine, 4.587 iz Srbije, dok je 1.437 iz Bosne i Hercegovine.
 
Turistički radnici u Budvi, Baru i Ulcinju nisu zadovoljni dosadašnjim tokom sezone, ugostitelji i hotelijeri tvrde da je manje gostiju nego prethodne godine. Uzrok vide u ratu u Ukrajini, slaboj promociji Crne Gore kao turističke destinacije, ali i u visokim cenama.
 
Direktorka Udruženja izdavalaca privatnog smeštaja u Crnoj Gori Branka Džoganović kazala je za Vijesti da je popunjenost kapaciteta privatnog smeštaja trenutno oko 30 odsto.
  • Marko

    19.07.2022 07:42
    Dok je ovaca nece falit vune
    Tako je sada svuda Hrvatska, Grcka, Turska, Srbija. Cene su im bas kao na Azurnoj obali, ali ovce i jesu za sisanje.
  • Aleksej

    19.07.2022 07:24
    Strava i uzas
    Bio sam u CG na moru posle 10 godina, mislio sam da se nesto bar popravilo i promenilo na bolje, ali nije. Nece me "vidjet" sledecih 10 godina.
  • Pera

    19.07.2022 07:02
    120%
    Istina je, ja sam letovao prošle godine, cene su bile skroz korektne. Evo sad sam hteo sve isto, a kad ono cvrc isti smestaj 120% skuplji. E pa ne ide rođaci...ne ide...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.